دمنوش برای عفونت ادراری
عفونت ادراری نوعی عفونت مجاری ادرار است که میتواند، کلیهها و غده پروستات را نیز درگیر کند؛ این بیماری بیشتر در بین زنان ۲۰ تا ۵۰ سال شایع است؛ از علائم عفونت مثانه میتوان به دفع ادرار دردناک و مکرر، بی اختیاری ادرار، احساس سوزش در هنگام ادرار، خستگی و فشار در قسمت تحتانی شکم اشاره کرد.
عفونت ادراری تمایل شدیدی به بازگشت های مکرر دارد. برای پایان دادن به این چرخۀ معیوب، که باعث درد و سوزش میشود، برخی از گیاهان مفید هستند،…
کدام گیاهان برای درمان عفونت های ادراری مفید هستند؟
میتوانید برای شروع از کران بری و اکیناسه استفاده کنید، البته گیاهان دیگری هم برای مقابله با عفونت های ادراری وجود دارند..
کران بری
این میوۀ قرمز رنگ خاصیت اسیدی کردن ادرار را دارد، این خاصیت به هیچ وجه برای رشد باکتری هایی که عامل بروز عفونت ادراری میشوند، مناسب نیست. علاوه بر این کران بری مانع از چسبندگی باکتری ها روی دیوارۀ مجاری ادرای و مثانه میشود.
میتوانید کران بری را به شکل آبمیوه در سوپر مارکت ها بیابید. از مصرف نوشیدنی الکلی کران بری خودداری کنید، غالباً به این نوشیدنی شکر اضافه میشود، مسلماً آب کران بری خالص در الویت قرار دارد. مقدار مصرف این نوشیدنی در روز برای مقابله با عفونت های ادراری باید بین 250 تا 500 میلی لیتر در روز باشد. در غیر این صورت، میتوانید از کران بری به شکل مکمل غذایی (به طور خاص کپسول) استفاده کنید.
اکیناسه
این گیاه که اصالتش به امریکای شمالی برمیگردد خاصیت تحریک سیستم های ایمنی بدن را دارد که میتواند به مبارزه با عفونت های ادراری کمک کند. با این خاصیت، اکیناسه برای مبارزه با سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مفید است.
این گیاه به شکل مکمل غذایی (کپسول) موجود است، اما میتوان به شکل دم کرده هم از آن استفاده کرد: 1 گرم ریشه یا برگ خشک این گیاه را در یک فنجان آب جوش قرار دهید. بگذارید به مدت 10 دقیقه دم بکشید. نوشیدن یک تا شش فنجان از این دم کرده در روز توصیه میشود.
اسانس آویشن
اسانس آویش دارای قدرت آنتی باکتریال است که میتواند به پیشگیری از عود عفونت ادراری کمک کند. 2 قطره اسانس آویشن را روی یک حبه قند یا یک قاشق عسل بچکانید، دو بار در روز میتوانید این مقدار مصرف کنید، ولی بدون نظر پزشک تان از این مقدار فراتر نروید.
به عنوان مکمل، میتوانید از اسانس چوب گل رز و ملالوکا برای ماساژ زیر شکم استفاده کنید.
گیاهان دم کردنی
برای پیشگیری از عفونت های ادراری، میتوانید از دم کردنی ها هم کمک بگیرید. این ترکیب را تهیه کنید: بذر چمن، بوسرُل (نوعی درخت که در آلپ میروید)، علف جارو و برگ های مورد را مخلوط کرده و بجوشانید (حدود 15 گرم از این گیاهان در یک لیتر آب). هر روز هر مقدار که تمایل دارید بنوشید.
در هر صورت، اگر زیاد دچار عفونت های ادراری میشوید، به مقدار زیاد و به طور مرتب مایعات بنوشید. با این کار، هم ادرارتان رقیق تر و هم خروجش سریع تر خواهد شد، به این ترتیب احتمال بروز عفونت های باکتریایی کمتر میشود.
پیشنهاد ما: مضرات گیاهخواری – عوارض گیاهان دارویی
از چه دمنوشهایی میتوان برای درمان عفونت ادراری استفاده کرد ؟
اکیناسه یا سرخار گل – این گیاه که اصالتش به امریکای شمالی برمی گردد خاصیت تحریک سیستم های ایمنی بدن را دارد که می تواند به مبارزه با عفونت های ادراری کمک کند. با این خاصیت، اکیناسه برای مبارزه با سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مفید است. – این گیاه به شکل مکمل غذایی (کپسول) موجود است، اما می توان به شکل دم کرده هم از آن استفاده کرد: 1 گرم ریشه یا برگ خشک این گیاه را در یک فنجان آب جوش قرار دهید. بگذارید به مدت 10 دقیقه دم بکشید. نوشیدن یک تا شش فنجان از این دم کرده در روز توصیه می شود.
– اسانس آویش دارای قدرت آنتی باکتریال است که می تواند به پیشگیری از عود عفونت ادراری کمک کند. 2 قطره اسانس آویشن را روی یک حبه قند یا یک قاشق عسل بچکانید، دو بار در روز میتوانید این مقدار مصرف کنید، ولی بدون نظر پزشک تان از این مقدار فراتر نروید. به عنوان مکمل، می توانید از اسانس چوب گل رز و ملالوکا برای ماساژ زیر شکم استفاده کنید
در صورت داشتن عفونت اداری چه نکاتی را باید رعایت کنیم ؟
آب فراوان بنوشید
نوشیدن آب فراوان بهترین درمان برای عفونت مثانه است.
آب زغال اخته
نوشیدن آب زغال اخته تاثیر بسزایی در جلوگیری از ابتلا به عفونت ادراری در زنان باردار دارد.
هشدار
اگر شما یا یکی از افراد خانوادهتان سابقه سنگ کلیه دارید یا در صورتیکه برای رقیق شدن خون دارو مصرف میکنید باید از نوشیدن آب زغال اخته پرهیز کنید.
خوک طلایی
خوک طلایی خواص ضد باکتری و التهابی دارد. این گیاه خونریزی را بند میآورد، جداره مثانه را ترمیم و زخم ناشی از عفونت را نیز درمان میکند.
لیمو
برای رفع احساس سوزش و بند آوردن خونریزی ناشی از عفونت ادراری یک قاشق چایخوری آب لیمو را در ۱۸۰ میلیلیتر آب جوش مخلوط و آن را میل کنید.
کاکُل ذرت
کاکُل ذرت یک ادرار آور عالی و گیاهی موثر برای بهبود عفونت ادراری است. کاکُل ذرت التهاب مثانه، مجرای ادرار و پروستات را کاهش میدهد. این گیاه همچنین در درمان سنگ کلیه و التهاب مجاری ادراری کودکان نیز مفید است.
اسفناج
برای از بین بردن عفونت ادراری مقادیر مساوی از آب اسفناج تازه و آب نارگیل را با هم مخلوط کنید سپس آن را بنوشید.
علف طلایی
علف طلایی یکی از بهترین داروهای گیاهی برای تسکین درد ناشی از عفونت ادراری است.
کران بری (کرنبری)
کران بری سبب اسیدی کردن ادرار است و از این طریق مانع از رشد باکتریهایی میشود که عامل بروز عفونت ادراری هستند؛ این میوه همچنین از چسبندگی باکتریها روی دیواره مجرای ادرار و مثانه نیز جلوگیری میکند.
اکیناسه (سر خار گل)
برای بهبود عفونتهای ادراری باید یک گرم ریشه یا برگ خشک گیاه اکیناسه را در یک فنجان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دَم و روزانه یک تا 6 فنجان از این دمنوش میل کنید.
پیشنهاد ما : درمان درد دنبالچه با گیاهان دارویی
سخن پایانی :
دستگاه ادراری انسان را باید جزء مهمترین بخش با فعالیت و سوخت و ساز بالا دانست، این دستگاه که وظیفه تخلیه مواد تغذیه شده بدن را دارد از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و اگر عفونتی در این بخش بروز دهد می تواند بسیار ناراحت کننده باشد. همچنین اگر این دستگاه مورد عفونت قرار بگیرد و توجه ای بر درمان آن نشود می تواند به بخش های دیگر بدن اثر منفی بگذارد. خوشخبتانه درمان عفونت ادراری بدون دارو هم میسر است و با رعایت چند نکته شما می توانید بدون مراجعه به پزشک این مشکل را برطرف کنید و امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم به شما عزیزان کمک کرده باشیم .