داروهای گیاهی, سلامت بدن, گیاهان دارویی, مربوط به گیاهان, مقالات

مضرات گیاهخواری – عوارض گیاهان دارویی

مضرات گیاهخواری 

مضرات گیاهخواری ، عوارض گیاهان دارویی را جدی بگیرید و از مصرف خودسرانه بیش از اندازه آن ها پرهیز کنید. برای سلامتی خود تلاش کنید که موهبتی باارزش است.
گیاهان دارویی برای پیشگیری از بسیاری از بیماری ها و درمان آن ها مؤثر است. ولی این قضیه روی دیگری هم دارد که خیلی از افراد طب سنتی از گفتن آن خودداری می کنند. پس باید با خطرات و عوارض جانبی برخی از گیاهان آشنایی داشت.
ما با انواع دمنوش ها، گیاهان دارویی و خوراکی آشنا هستیم و زمانی که بیمار می شویم از هرکدام این گیاهان به نحوی استفاده بهینه می کنیم اما گاهی اوقات مصرفشان به ضرر بدن ما تمام می شود یا به مدت طولانی از برخی گیاهان استفاده نکنیم به همین علت است که مدت معینی برای هرکدام مشخص شده است.

مضرات گیاهخواری 

پیشنهاد ما: گیاهان دارویی را بیشتر ببینیم؟

مضرات گیاهخواری

خطرات اصلی و عوارض گیاهان دارویی :
داروهای شیمیایی را با همین داروهای گیاهی می سازند و قرن هاست که توسط پزشکان قدیمی تجویز می شده اما مصرف همیشه این گیاهان مضر است نباید همزمان با داروها مصرفشان کرد.
زمان مصرفشان، دوز مصرف، فردی که استفاده می کند همه این ها حائز اهمیت است.
عوارض در سالمندان و کودکان اغلب بیشتر ازدیگر افراد است.
برخی از آن ها موجب مسمومیت می شوند، برخی باعث نارسایی کلیه و کبد یا برخی برای افراد دچار بیماری خاص به شدت مضر است.
مثلا زنجبیل یک درمان کننده مشکلات گوارشی است ولی در زنان باعث به هم ریختگی قاعدگی می شود.
یا تخم کتان سرشار از فیبر و منگنز و امگا ۳ است ولی تعادل هورمون زنانه را به هم می زند.

نکته : باید توجه کنیم که عطارها پزشک نیستند و به اندازه یک پزشک نمی توانند مضرات گیاهخواری را شناسایی کنند و سلامت گیاه و تأثیر آن را تایید کنند ممکن است گیاهان در عطاری ها در شرایط مناسب و از نظر دما و نور استاندارد نباشند.
بیشتر توصیه می شود گیاهان دارویی را از مزارع کشاورزی و از کشاورزی که این محصولات را می کارند تهیه کرد.

حتما شما عباراتی مانند داروی ترک اعتیاد گیاهی، داروی تضمین لاغری، باروری را شنیده اید برخی از داروها دارای ترکیبات غیرقابل تایید هستند پس از جاهای مطمئن خریداری کنید.

عوارض گیاهان دارویی چیست ؟ آیا گیاهان دارویی هم عوارض جانبی دارند؟

علاوه بر تأثیرات فوق العاده گیاهان حتما دارای عوارض جانبی هستند.
متاسفانه تصوری غلط بین مردم رایج است که داروی گیاهی اگر فایده هم نداشته باشد ضرر هم ندارد مثلا اعتقاد دارند که چون طبیعی است پس ضرر ندارد.
اما مصرف دارو به تنهایی با داروی شیمیایی بسیار بسیار خطرناک و حتی موجب مرگ می شود شاید نتواند جایگزین داروی شیمیایی کرد.
اما می توان از آن ها استفاده کرد و از بیماری ها پیشگیری نمود.

مضرات گیاه خواری

مصرف گیاهان خطرناک:

  1.  شوکران: دارای گل های ریز سفید و سبز چتری در آمریکای شمالی رشد می کند. حتی مقدار کمی از آن می تواند انسان یا حیوان را مسموم کند و حتی باعث تشنج می شود.
    مضرات گیاهخواری 
  2. شابیزک: در مناطق سرسبز اوراسیا بوده و دارای گل های سبز است و تمشک های براق دارد. باعث فلج عضلات بدن از جمله قلب می شود و سوزش زیاد ایجاد میکند.
  3. خرزه هندی: این گیاه بومی آسیا بوده و به نقاط مختلف جهان برده می شود دارای گل های خوشه ای است و گیاه خطرناکی است بخصوص برای احشام
  4. گل شمشیری: بومی شرق و شمال مرکزی آمریکا و از خانواده گل میناست و دارای نوعی الکل است که باعث لرزش عضلانی و ضعف و مرگ انسان و حیوان می شود.
  5. سیبچه مرگ: غیر قابل خوردن و از سمی ترین درخت های جهان است حتی بخار آن انسان را کور می کند و میوه سیب آن سمی ترین قسمت این گیاه است و در اسپانیا به آن سیب مرگ می گویند.
  6. هراکلیوم مانتگازیانوم: بومی آسیا بوده و امروزه در اروپا و آمریکای شمالی یافت می شود. شیره این گیاه بسیار سمی است و حتی چند قطره در چشم انسان را کور می کند و اگر با پوست تماس داشته باشد تاول ایجاد می کند.
  7. زعفران مرغزار: گل های زیبای بنفش رنگ دارد و نوعی ماده سمی داشته و باعث ایجاد تهوع، اسهال، سوزش دهان و گلو می شود.
  8. درخت خودکشی: همانطور که از اسم این گیاه قابل درک است بیشتر از هر گیاه دیگری باعث مرگ می شود و در مناطق حاره ای و کرانه های آب شور در هند یافت می شود.
  9. نرگس زرد: از خانواده گل های نرگس است و تمام قسمت های آن دارای سم لیکورین آلکالوئید است. حتی جویدن آن باعث مرگ می شود.
  10. چشم عروسک: به دلیل داشتن میوه های ریز شبیه چشم عروسک شهرت دارد و سم آن ماهیچه های قلبی را تحت فشار قرار می دهد و باعث سوزش دهان گرفتگی معده سردرد و اسهال و مرگ می شود.
  11. دیفن باخیا: از خانواده گل شیپوریان است این گیاه خانگی دارای برگ های سمی است و یک گاز از برگ آن صدا را قطع می کند و دوگاز بدن را فلج میکند و سه گاز از آن باعث مرگ می شود.
    مضرات گیاهخواری 

عدم آگاهی پزشک در مورد مصرف گیاهان دارویی:

افرادی که بیماری خاصی دارند و به پزشک مراجعه می کنند (با مضرات گیاهخواری آشنا شوند) با تصور اینکه پزشک در مورد درمان های طبیعی نمی دانند یا اهمیت نمی دهند اطلاعات کافی به پزشک معالج خود نمی دهند در حالی که بسیاری از گیاهان دارویی با داروها تداخل دارند و عوارض جانبی نیز دارند و خواص درمانی را کاهش می دهند.
باید داروهای گیاهی را به طور منظم مصرف کنید در غیر این صورت هیچ بهبودی پیدا نمی کنید.
به طور مثال رازک و شنبلیله دارای اثرات استروژنی است و خطر سرطان های هورمونی مثل پستان و آندومتر رحم را افزایش می دهند ولی برای افزایش حجم سینه استفاده می شوند.
افرادی که داروهای قلبی و عروقی را مصرف می کنند در صورت مصرف گیاهان دارویی باید حتما به پزشک خود اطلاع دهند یا با متخصص داروساز سنتی مشورت کنند.

پیشنهاد ما: درد مفاصل : معجون عسل و سرکه سیب

سلامتی

نکاتی مهم در مورد سلامتی:

مضرات گیاهخواری 

برای رسیدن به سلامت بدن در زندگی باید سبک زندگی تان را درست کنید نه اینکه از گیاهان دارویی به تنهایی استفاده کنید باید شش اصل مهم را رعایت کنید.
در طب سنتی به آن شش اصل (ستّه ضروریه) می گویند:

  • تغذیه درست
  • آب و هوای سالم
  • رعایت خواب و بیداری
  • ورزش و استراحت
  • شرایط روحی مناسب
  • پاکسازی بدن

هر گیاه دارویی یا هر گیاهی با توجه به شرایط محیط خود رشد می کند در ناحیه گرم و خشک یا در نواحی شمالی و هرکدام خاصیت مخصوص به خود را دارند و اثرات متفاوتی خواهند داشت؛ شاید یک گیاه در یک فرد درمان کننده و در فرد دیگر ایجاد عوارض کند.
گیاه شیرین بیان که در درمان مشکلات گوارشی مصرف می شود اگر نا به جا استفاده شود فشار خون را افزایش می دهد.
پس چه در مصرف گیاهان دارویی چه شیمیایی به پزشک یا متخصص طب سنتی مراجعه کنید.

ده نکته مهم در مصرف داروی گیاهی:

  • نوع مرض
  • علت ایجاد مرض
  • قدرت مرض
  • مزاج فرد
  • سن
  • عادات
  • منطقه
  • فصل
  • وضعیت آب هوا
  • هیبت شخص مورد نظر

این ها در درمان طب سنتی بسیار مهم هستند.
پس در هر شرایطی اقدام به مصرف این گیاهان نکنید.

سلامت

7 گیاه خطرناک که در خانه پرورش می دهیم:

مضرات گیاهخواری به کنار مصرف نگه داری بعضی از گیاهان خانگی ممکن است خطرهای جدی به دنبال داشته باشد.

  1. ویستریا: یک گیاه تزیینی با گل های واژگون آبی و صورتی است یا برنگ سفید هستند که دیوارهای منازل را بسیار زیبا می کنند.
    این گیاه بسیار سمی است و خوردن آن باعث تهوع، استفراغ و اسهال می شود و برای درمان مسمومیت این گیاه باید قرص های ضد تهوع مصرف شود.
  2. گل انگشتانه: یا فاکس گلاو نام دارد و تا ارتفاع یک متر رشد می کند و گل های واژگون به رنگ بنفش صورتی و سفید دارد و داروهای مشهور بیماری های قلبی مثل دیژیتالین از برگ آن استخراج می شود و عوارض خوردن آن تهوع اسافراغ دل پیچه و مشکل قلبی است.
  3. ادریسی: در ایران به نام ارتانزا می شناسند ارتفاع ان ۴ونیم متر است و یک گیاه بوته ای است و گل های حجیم خوشه ای آبی و سفید و سرخ و صورتی و بنفش دارد و باعث خارش پوست، استفراغ، ضعف و تعرق شدید می شود و در مواردی باعث تشنج، کما و اختلال در دستگاه گردش خون هم ثبت شده است.
  4. زنبق دره: این گیاه به گل برف یا موگه معروف است با ظرافت زیبایی با ساقه های باریک و گل های واژگون و بسیار زیباست خوردن آن آسیب زیادی وارد نمی کند اما مقدار زیاد ان تهوع، استفراغ و اسهال ایجاد می کند.
  5. درفش سیاه: این گیاه با برگ های قلبی شکل و به رنگ هایی قرمز صورتی و سفید است و خوردن آن ها باعث ایجاد تورم و تاول و سوزش در دهان است و مسمومیت این گیاه سمی با گرفتگی و خش دار شدن صدا و مشکل در بلعیدن غذا همراه است.
  6. گل داودی: این گیاه تقریبا در سراسر دنیا در رنگ های مختلف یافت می شود و لمس کردن قسمت های بالایی این گیاه باعث خارش و التهاب می شود.
  7. خرزهره: تمام بخش های این گیاه سمی است و حتی در حال سوختن و استشمام دود آن مشکلاتی را در پی دارد و عوارض آن تغییرات ناگهانی ضربان قلب و افزایش پتاسیم خون می شود.مضرات گیاهخواری 

پیشنهاد ما: مواد غذایی موثر بر زیبایی

کلام آخر

حالا که با مضرات گیاهخواری آشنا شدید باید بدانید که مصرف گیاهان دارویی برای بدن مفید است اما عوارض جانبی هم دارد پس در مصرف این گیاهان با متخصص طب سنتی یا با پزشک معالج خود مشورت کنید.
نوع محیطی که فرد زندگی می کند، شرایط اب و هوا، تشخیص نوع بیماری، نوع مصرف و… همه این ها اهمیت دارند و کلام آخر من همیشه سعی کنید پیشگیری کنید نه درمان.

2 دیدگاه در “مضرات گیاهخواری – عوارض گیاهان دارویی

  1. مریم گفت:

    بسیار زیبا

  2. فائزه گفت:

    بسیار عالی حرف نداره واقعا لذت میبرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *