پزشکی مدرن, مقالات

خشکی پوست

خشکی پوست

خشکی پوست ، درمان خشکی پوست، درمان خشکی پوست با طب سنتی و …  از موضوعاتی هستند که بسیاری از افراد درگیر آن می باشند؛
در این مقاله از معجون ساز به علل خشکی پوست و کارهایی که باید انجام دهیم تا پوستمان خشک نشود پرداخته ایم.

خشکی پوست

خشکی پوست

خشکی پوست

چرا پوستمان خشک می شود؟

پوست بدن در اثر کاهش ترشح چربی توسط غدد پوستی خشک می شود که در این صورت نسبت به عوامل محیطی و بعضی مواد حساس می شود. پوست حالت سوختگی پیدا می کند چون رطوبت کافی ندارد.
بعد از شست و شو، پوست سفت و ناخوشایند می شود، مگر اینکه با کرم آن را نرم کنید. اگر پوست شما ترک خورد یعنی مواجه با خشکی پوست.
در اثر باد، دمای زیاد و شرایط آب و هوایی، خشکی و ترک پوست بدتر می شود.
پوست روی استخوان ها به سختی کشیده می شود بخصوص روی گونه ها، اطراف لب و چشم که باعث می شود خطوط ریزی در این قسمت ها به وجود آید.

بیماری هایی که باعث خشکی پوست می شوند؟

  • بیماری کلیوی:
    بسیاری از افراد مبتلا به بیماری کلیوی از وجود آن بی اطلاعند در حالی که نشانه هایی مانند خستگی، مشکل در تمرکز یا خواب، افزایش ادرار، پف کردگی و … را تجربه می کنند.
    خارش و خشکی پوست نیز زمانی اتفاق می افتد که کلیه ها دیگر قادر به حفظ تعادل مواد معدنی و مواد مغذی موجود در خود را ندارند.
  • بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه، پوست خشکی دارند که گاهی اوقات ممکن است همراه با پوسته باشد.
    کوچک شدن اندازه غدد عرق در این بیماران ممکن است در ایجاد این مشکل دخالت داشته باشد.
    کرم های مرطوب کننده در افرادی که پوست خشک دارند ممکن است سبب تسکین خارش شود.
    در طولانی مدت، تنها پیوند کلیه می تواند سبب تسکین دائمی این عارضه ناراحت کننده در این بیماران شود.
  • سرطان پوست:
    ضخامت و خشکی پوست که در نهایت باعث خونریزی می شود، می تواند نشانه ای از ابتلا به سرطان سلول سنگفرشی باشد؛
    یعنی دومین فرم رایج سرطان پوست. این سرطان خود را با زگیل یا زخم های باز نیز نمایش می دهد. سرطان سلول سنگفرشی در اثر قرارگیری طولانی مدت در معرض اشعه یو وی آفتاب ایجاد می شود و به راحتی قابل درمان است. به ندرت این نوع سرطان بدشکل و کشنده است.
  • دیابت:
    یکی از تظاهرات بیماری دیابت، تظاهرات پوستی است. هنگامی که سطح قند خون شما بیش از حد بالا می رود، آب بدن کم می شود. دیابت همچنین منجر به دخالت در فرایند تعریق معمول و کاهش رطوبت پوست می شود.
    خشکی و ترک پوست و آسیب پذیری آن در برابر باکتری ها و عفونت ها از عوارض شایع دیابت است. استفاده از نرم کننده ها در فصول خشک سال، استفاده از دستگاه بخور در منزل، پرهیز از حمام و دوش گرفتن با آب بسیار گرم و در نهایت مراجعه به پزشک در بیماران دیابتی که از عوارض پوستی رنج می برند، ضروری است.
  • کم کاری غده تیروئید:
    هنگامی که سطح هورمون تیروئید پایین می آید، علائمی مانند کاهش متابولیسم، احساس سردی، فراموشی، افسردگی و یبوست ظاهر می شوند. هورمون های تیروئید در سلامت سلول های های پوست جدید نقش بسزایی دارند.
    اگر کم کاری غده تیرویید برای مدت طولانی ادامه داشته باشد، تاثیر خاصی را روی پوست و موی فرد به جا می گذارد مانند خشک شدن، ریزش، بد رنگ شدن و از بین رفتن جلای موها. البته این عوارض بر پوست نیز قابل مشاهده اند که از مهم ترین آنها پوسته پوسته شدن و خشک شدن پوست است. در کم کاری تیرویید با استفاده از داروی لووتیروکسین به تدریج مشکل پوسته پوسته شدن، زبری و خشکی پوست و همچنین ریزش مو و تنک شدن آن برطرف خواهد شد و جای نگرانی نیست.

علت خشکی پوست صورت

خشکی پوست

خشکی پوست

سبک زندگی شما یعنی مقابله با خشکی پوست
تغییرات خیلی ساده در سبک زندگی می تواند به جلوگیری کردن از خشکی پوست کمک کند.

  1. از حمام کردن یا دوش گرفتن با آب داغ خودداری کنید.
  2. به جای هر روز دوش گرفتن، یک روز درمیان دوش بگیرید
  3. زمان دوش گرفتنتان کمتر از 10 دقیقه باشد.
  4. هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن از صابون مرطوب کننده استفاده کنید.
  5. بلافاصله بعد از حمام یا دوش گرفتن از مرطوب کننده استفاده کنید.
  6. نوازش خیلی آرام، به جای مالش های محکم، پوست مرطوب را با یک حوله نرم خشک کنید.
  7. از خاراندن و یا اسکراب کردن پوست خشک پرهیز کنید.
  8. در خانه از دستگاه بخور استفاده کنید

این مواد غذایی را بیشتر مصرف کنید

  • مقدار بسیار زیادی آب بنوشید
  • در رژیم غذایی خود به میزان کافی از انواع سبزیجات، میوه، غلات ، دانه های خوراکی و آجیل مصرف کنید.
  • پروتئین را از منابع گیاهی تامین کنید.
  • بیشتر غذاهای خام و تازه مصرف کنید.
  • سیر، پیاز و تخم مرغ بخورید، زیرا گوگرد موجود در آنها لطافت و زیبایی پوست شما را بیشتر می کند.
  • مقدار زیادی سبزیجات زرد و نارنجی رنگ مثل هویج و کدو حلوایی بخورید. این سبزیجات بتاکاروتن زیادی دارند که بعنوان یک آنتی اکسیدان نقش مهمی در حفظ سلامتی پوست در برابر رادیکال های آزاد دارد.
  • طالبی، هویج و زردآلو مواد غذایی مفیدی برای پوست خشک هستند، هر دو برای پوست لازم هستند. می توانید آنها را بطور تازه مصرف کنید.
  • حداقل روزی 8 لیوان آب بنوشید تا دچار کم آبی نشوید.
  • غذاهای سرخ شده، چربی حیوانی و روغن جامد مصرف نکنید.
  • از روغن های مایع گیاهی برای سرخ کردن استفاده نکنید، مگر روغن مخصوص سرخ کردنی را، زیرا حرارت باعث تولید رادیکال های آزاد در روغن مایع می شود که به پوست آسیب می رساند.
  • نوشابه، چیپس، شکلات و تنقلات بی ارزش را مصرف نکنید.
  • قهوه نخورید، زیرا با افزایش دفع ادرار باعث از دست رفتن مایعات و املاح ضروری مورد نیاز سلول های پوستی می شوند.

درمان خشکی پوست

خشکی پوست

خشکی پوست

عوارض خشکی پوست چیست؟

خشکی پوست معمولا شرایط بی ضرری است. اما خشکی پوست می تواند مشکلات زیادی داشته باشد.

درماتیت آتوپیک (اگزما):
اگر شما مستعد ابتلا به درماتیت آتوپیک هستید، خشکی بیش از حد پوست می تواند سبب فعال شدن بیماری، قرمزی پوست، ترک خوردن پوست و التهاب شود.

عفونت:
خشکی پوست می تواند سبب ترک خوردن پوست شود و به این ترتیب باکتری ها می توانند وارد پوست شده و عفونت پوستی ایجاد شود.
این عوارض زمانی اتفاق می افتد که مکانیسم نرمال پوست شما به شدت مختل شود. برای مثال خشکی پوست شدید می تواند ترک های عمیق پوستی ایجاد کند، ترک هایی که می تواند باز شده و منجر به خونریزی شود و فضایی را برای ورود باکتری ها فراهم می کند.

حمام جوش شیرین
یک حمام 30-60 دقیقهای جوش شیرین و آب ولرم برای درمان این بیماری بسیار مناسب است. یک فنجان جوش شیرین را به یک وان آب گرم اضافه کنید. پس از حمام، مهم است که به آرامی پوست خود را با یک حوله خشک کنید.

بلغور جو دوسر
مخلوط جو دوسر و آب خنک کننده و آرام‌بخش است. 2 فنجان بلغور جو دوسر در حمام ریخته و به مدت نیم ساعت در آن بخوابید. در آب گرم زیاد نمانید چون باعث تحریک پوست شما می شود.

آب سرد
دوش خنک و یا حمام و یا حتی بسته یخ می‌تواند یک داروی فوری برای خارش پوست است.

سرکه سیب
سرکه سیب یک تسکین دهنده عالی برای خشکی پوست می‌باشد. دو یا سه فنجان سرکه را به آب حمام اضافه کنید و از 15 تا 30 دقیقه در آن بمانید.

شیر و عسل
شیر خواص ضد التهابی بالایی دارد. هم‌چنین ماده ملایمی است که خشکی و خارش را از بین میبرد. این ماده عالی را می‌توانید به صورت موضعی و خوراکی برای شادابی پوست استفاده شود.

روغن درمانی
روغن‌ها خواص ضد التهابی و تسکین دهندگی عالی دارند و برای خشکی پوست بسیار کاربرد دارند. می‌توانید آن‌ها را به آب وان حمام اضافه کنید و یا مستقیم بر روی پوست اعمال کنید. برخی از این روغن‌های عالی عبارت است از روغن نارگیل، روغن زیتون، روغن ریحان، روغن برگ خرد شده، روغن گل کلمبیا، روغن بابونه، روغن ، روغن گل میخک، روغن جوگلوئید، روغن لاواند، روغن نخود فرنگی، روغن رزماری، روغن آووکادو،روغن نعناع

آب لیمو
آب لیمو را می‌توان به طور مستقیم بر روی پوست اعمال کرد. اگر زخم بازی دارید بهتر است از آن استفاده نکنید زیرا تحریک را دو برابر می‌کند.

شیر نارگیل
شیر نارگیل نه تنها خشکی پوست را کم میکند، بلکه به مبارزه با لکه‌های تیره و لکه‌های قرمز کمک می‌کند. آن را روی صورت و بدن مالیده و 24 ساعت بعد ان را بشویید.

میوه‌های خشک
کمبود سبب خشک شدن پوست می‌شود. میوه‌های که ویتامین های ای- بی- ایی برای رطوبت رسانی پوست عالی هستند. استفاده از میوه‌های خشک به طور مرتب می‌تواند در درمان پوست بسیار خشک موثر باشد.

توت فرنگی
توت یخ زده حاوی مواد ضد التهابی فراوانی است که خشکی پوست را درمان می‌کند. 5 قاشق غذاخوری توت فرنگی را با 3 قاشق چای خوری گل میخک مخلوط کرده و اجازه دهید خنک شود و سپس به پوست بزنید.

گلیسیرین
گلیسیرین دشمن خشکی پوست است. این روغن یک خنک کننده عالی است و به همین دلیل در محصولات صابون و محصولات مراقبت از پوست بسیار استفاده می‌شود. کمی آن را با آب‌لیمو مخلوط کرده و به بدن خود بمالید.

نوشیدن آب بیشتر
نوشیدن آب زیاد برای حفظ هیدراته پوست بسیار موثر است. علاوه بر این آب کمک قابل توجهی می‌کند تا سموم را از طریق ادرار حذف کنید. سموم بیش از حد در بدن ممکن است باعث تحریک و خارش شود.

اجتناب از کافئین و الکل
الکل و نوشیدنی‌هایی که در کافئین بالا هستند، باعث کم آبی بدن می‌شوند و می‌توانند خارش را بدتر کنند، اگر آکنه و جوش دارید نیز کافئین و الکل مصرف نکنید. سعی کنید از چای سبز و دیگر نوشیدنی‌های طبیعی دیگر استفاده کنید تا علائم بدتر نشود.

استفاده از بخور
بخور باعث مرطوب نگه داشتن پوست شما می‌شود. سعی کنید دستگاه تصفیه و مرطوب کننده هوا را در منزل و محل کارتان استفاده کنید تا خشکی پوست را بهبود ببخشید.

تغذیه مناسب
قديمي‌ترها اعتقادات درستي داشته‌اند؛ يك تغذيه خوب باعث داشتن پوست و مويي سالم و زيبا مي‌شود و تغذیه و پوست ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند.. اگر دوست داريد بدانيد چه مواد غذایی و ویتامین هایی برای پوست مفید هستند، خواندن اين مطلب را از دست ندهيد.

خواص ماءالشعير
ماءالشعير يکي از ترکيبات حاوي ويتامين است. ماءالشعير به دليل داشتن ويتامين‌هاي گروه بی و اسيد آمينه براي پوست و مو بسيار مفيد است و خواص درماني بسياري براي خانم‌هاي باردار و شيرده دارد و تا حدودي در افزايش ضريب هوشي موثر است. محلول در آب هستند و باعث رفع استرس و بسياري از اختلالات عصبي ديگر مي‌شوند. ماءالشعير يكي از نوشيدني‌هاي معمول است كه از جوانه «جو» حاصل مي‌شود و در رفع تشنگي موثر است.

انار و گوجه‌فرنگي ضدچروكند
آنتي‌اکسيدان‌ها براي جلوگيري از پيري پوست و جلوگيري از چروک نقش مهمي دارند. برخي از ويتامين‌ها خاصيت آنتي‌اکسيداني هم دارند. هم نوعي ويتامين است. اما برخي ديگر از مواد آنتي‌اکسيدان خاصيت ويتاميني ندارند. از جمله اينها مي‌توان به ماده ليکوپن که در گوجه‌فرنگي يافت مي‌شود يا ماده الگائيک اسيد که در عصاره انار به وفور يافت مي‌شود اشاره کرد.
طي سوخت‌وساز و متابوليسم بدن مواد مضري از سلول‌ها آزاد مي‌شود. (به عنوان نمونه اتومبيل با سوزاندن بنزين هم انرژي حرکتي براي پيش راندن ماشين توليد مي‌کند، هم مواد زائد که به شکل دود از اگزوز خارج مي‌شود) به‌طور طبيعي بدن انسان مواد مضري را که طي سوخت‌وساز سلولي آزاد مي‌شود دفع مي‌کند.
يعني بدن انسان به طور طبيعي حاوي مواد آنتي‌اکسيدان است و مواد زائد اکسيدان را که طي سوخت‌وساز سلولي آزاد مي‌شود دفع مي‌کند. اما با گذشت سن قدرت آنتي‌اکسيداني ذاتي بدن کاهش مي‌يابد.
به تدريج با تجمع مواد اکسيدان سلول‌هاي بدن دچار آسيب تدريجي مي‌شوند. اين آسيب تدريجي منجر به تغييراتي مي‌شود که ما آن را در ظاهر افراد به شکل پير شدن پوست، چروک و افتادگي پوست مي‌بينيم.
نکته : لازم به ذکر است مواد اکسيدان علاوه بر توليد از طريق سوخت‌وساز و متابوليسم سلولي بدن در اثر اشعه آفتاب که به پوست مي‌تابد و آلودگي هوا و کشيدن سيگار نيز ايجاد مي‌شوند. آنتي‌اکسيدان‌ها راه‌حل تمام مشکلات مربوط به سلامتي و بيماري نيستند اما آنها نقش بسيار مهمي در حفظ سلامتي بدن و جلوگيري از چين و چروک صورت و پيري پوست دارند.

پروتئين برای پوست :
قسمت عمده پوست بدن از پروتئين تشکيل شده است. مولکول هاي پروتئيني نمي توانند از طريق لايه هاي سطحي پوست به داخل بافت ها نفوذ کنند. بنابراين شما بايد از طريق غذا، پروتئين مورد نيازتان را تامين کنيد. کمبود پروتئين باعث شل شدن پوست مي شود. براي حفظ سلامتي مو، پوست، دندان ها، ناخن و سفت شدن پوست بايد هر روز به مقدار کافي پروتئين مصرف کنيد.
کلاژن يکي از مهمترين پروتئين هاي بافت پيوندي پوست است که در جلوگيري از ايجاد چين و چروک و برطرف کردن آن نقش مهمي دارد. غذاهاي پروتئيني حاوي کلاژن شامل آواکادو، مخمر (ما»الشعير)، حبوبات، آجيل، کنجد، دانه آفتابگردان وغلات سبوس دار است. ساير غذاهاي پروتئيني که باعث مي شوند، بدن بين سلول هاي جديد و سلول هاي مرده پوستي تعادل برقرار کند، شامل: ماهي، مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، شير و لبنيات، جوانه گندم و پروتئين هاي گياهي است.

چربي ها برای پوست :
چربي هاي غيراشباع موجود در روغن هاي گياهي باعث جذب ويتامين هاي محلول در چربي (A,E,D ) مي شوند. همچنين با تامين چربي پوست باعث درخشندگي و شادابي پوست مي شوند. شما مي توانيد روزانه 1 تا 2 قاشق غذاخوري روغن مايع گياهي همراه با سالاد مصرف کنيد.
منابع غذايي چربي ها عبارتند از: کره، روغن هاي گياهي مثل روغن زيتون، روغن ذرت، سويا، گلزا (کانولا) و… و آجيل.

آب برای پوست :
بايد روزانه 6 تا 8 ليوان آب بنوشيد. آب، رطوبت پوست را تامين مي کند. سموم را از بدن دفع مي کند و آلودگي هاي خون را از بين مي برد. همچنين مانع زدن جوش روي پوست مي شود. درصورتي که به مقدار کافي آب مصرف نکنيد، بدن از ذخاير آبي پوست استفاده مي کند و باعث کم آبي پوست و خشک شدن آن مي شود.
برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به پوست و مو باید مواد لازم مثل روی و آهن در رژیم های غذایی در نظر گرفته شود. رژیم غذایی غنی از سیلیس، کلسیم و آهن از ریزش مو جلوگیری می کند یا آن را کاهش می دهد. میوه ها نیز به دلیل دارا بودن املاح و مواد معدنی تأثیر بسزایی را در سلامت پوست و مو دارند. میوه ها سرشار از کلسیم، فسفر، سدیم، منیزیم و آهن بوده و برای تأمین رشد و استحکام پوست و مو بسیار مؤثر هستند.»

خشکی پوست و کمبود ویتامین

خشکی پوست

خشکی پوست

ويتامين ها برای پوست :

ويتامين هايي که براي زيبايي به آنها نيازمنديم عبارتند از:

  • ويتامينA يا بتاکاروتن:
    براي پيشگيري و از بين بردن عفونت هاي پوستي مهم است. ويتامين a خشکي پوست، شوره سر و چين و چروک را از بين مي برد. باعث گردش خون در پوست و سرخي و درخشاني آن مي شود. کمبود ويتامين a باعث خشکي و زبري پوست، چين و چروک، خشکي مو، شوره سر، کنده شدن پوست ناخن، جوش صورت و بدن و ظاهري خسته مي شود.
    منابع غذايي ويتامين a عبارتند از: جگر، روغن کبد ماهي، شير و لبنيات، زرده تخم مرغ، کره پاستوريزه، هويج، هندوانه، گوجه فرنگي و سبزيجات سبز برگي شکل.
  • ويتامين هاي گروه B:
    اين گروه از ويتامين ها براي شفافيت و درخشاني پوست و حفظ شادابي آن لازم است. در کل براي حفظ سلامتي پوست و مو و چشم هاي ضروري هستند. مطالعات نشان داده که، 40 درصد افراد مبتلا به درماتيت (خشکي و تورم پوست) دچار کمبود ويتامين b هستند. همچنين اثر استرس را در بدن از بين مي برند. استرس تاثيرات نامطلوبي بر ظاهر فرد دارد. کمبود ويتامين هاي گروهB باعث چرب شدن موها، شوره سر، خشکي پوست، پوسته پوسته شدن لب ها، قرمزي و سوزش پوست، چين و چروک زودرس پوست، کاهش رشد موها، سفيد شدن موها و ترک هاي ملتهب در گوشه بيني و دهان مي شود.
    منابع غذايي ويتامين گروه B عبارتند از: غلات سبوس دار مثل نان سنگک، بيسکويت سبوس دار، آرد سبوس دار، آجيل، سبزيجات سبز برگي شکل، گوشت قرمز، جگر، مخمر (ما»الشعير) و ملاس.
  • ويتامين C:
    در ترکيب با پروتئين، براي توليد کلاژن لازم است. کلاژن يکي از پروتئين هاي بافت پيوندي پوست است که مثل يک چسب پوست را به بدن مي چسباند و از چروک شدن پوست جلوگيري مي کند. عمل غدد چربي پوست را تنظيم مي کند، در نتيجه از خشکي پوست، چين و چروک صورت و موخوره شدن جلوگيري مي کند. ويتامين c براي حفظ سلامتي مو، چشم، دندان ها، مقاومت در برابر عفونت، درمان زخم ها و استحکام بافت هاي پوستي لازم است.
    ويتامين c در ترکيب با بيوفلاوونوئيدها از تجمع رنگدانه اي پوستي که در اثر تابش آفتاب به لکه هاي قهوه اي تبديل مي شوند، جلوگيري مي کند. ديواره مويرگ هاي خوني را محکم مي سازد، در نتيجه از کبود شدن يا خونريزي جلوگيري مي کند. ترشح چربي از غدد چربي پوست را تنظيم مي کند، در نتيجه از خشکي پوست جلوگيري مي کند. از خونريزي لثه ها جلوگيري مي کند.
    منابع غذايي ويتامين c عبارتند از: انواع سبزيجات سبز مثل کلم بروکلي، کلم پيچ، فلفل سبز و گوجه فرنگي، انواع ميوه هاي تازه مثل ليمو، پرتقال، گريب فروت، طالبي، کيوي و توت فرنگي، سيب زميني، مويز سياه، شاتوت، تمشک، آلبالو، گيلاس و انگور منابع غني از فلاوونوئيدها هستند.
  • ويتامين D:
    محققان آمریکایی می‌گویند کسانی که پوست تیره دارند به ویتامین D بیشتری به ویژه در زمستان نیاز دارند.
    ویتامین D به طور طبیعی توسط بدن تحت تاثیر نور آفتاب تولید می‌شود. اما ویتامین D در برخی موادغذایی به ویژه ماهی‌های چرب وجود دارد.
    براي حفظ سلامتي دندان ها، استخوان، ناخن و نيز جذب کلسيم و فسفر در بدن لازم است. اين ويتامين سلامتي چشم ها، پوست و دندان ها را افزايش مي دهد. کمبود آن باعث پوسيدگي و خرابي دندان ها مي شود.
    منابع غذايي ويتامين d عبارتند از: نور خورشيد، شير، جگر گاو، ماهي آزاد و تن، کره حيواني، دانه هاي جوانه زده و روغن کبد ماهي.
  • ويتامين E:
    حالت عضلات و بافت هاي بدن را حفظ مي کند و از چين و چروک و پيري زودرس پوست جلوگيري مي کند، از خشکي پوست، ايجاد لکه هاي قهوه اي، ريزش مو و شوره سر جلوگيري مي کند، به گردش بهتر خون کمک مي کند و جاي زخم را بهبود مي بخشد.
    تحقيقات نشان داده که دريافت مقادير بالاي ويتامين e تکثير سلول هاي بدن را دو برابر مي کند و در نتيجه فرايند پيري را کند مي سازد و از چين و چروک زودرس جلوگيري مي کند.
    البته چون ويتامين e يک ويتامين محلول در چربي است، بايد قرص آن را تحت نظر پزشک مصرف کرد، زيرا مقادير بالاي آن ايجاد مسموميت مي کند.
    منابع غذايي ويتامين e عبارتند از: نان سبوس دار، غلات سبوس دار، جوانه گندم، شير، دانه جوانه زده، کلم بروکلي، کره حيواني، زرده تخم مرغ، جگر، زيتون، دانه آفتابگردان، آجيل، روغن هاي مايع گياهي مثل روغن جوانه گندم، سويا، بادام، گردو، فندق و ذرت. و ويتامين C نمونه هايي از مواد آنتي اکسيدان هستند که نقش مهمي در حفظ سلامتي پوست دارند.

 

کلام آخر :

همه چیز در خوراک و استراحت شبانه نهفته است. اگر انسان ها بدانند که به موقع بخوابند و به موقع بیدار شوند و از غذاها و میوه ها و همه نعمت های الهی درست استفاده کنند و قدر نعمت های الهی را بدانند و همیشه برای آن ها سپاس گذاری کنند و فکر و افکار منفی تولید نکنند. همیشه در سلامت و شادابی زندگی می کنند و بیماری ای به سراغ آن ها نخواهد رفت. شما چطور فکر می کنید…
در قسمت نظرات با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *