گیاهان دارویی

چه داروهای گیاهی برای پروستات خوب است

داروهای گیاهی

چه داروهای گیاهی برای پروستات خوب است

داروی گیاهی

 

هر چند روند بزرگ شدن پروستات وابسته به سن بوده و به نوعی اجتناب ناپذیر است اما تشخیص و درمان سرطان پروستات در ابتدای ابتلا بسیار آسان است. با کمک یک آزمایش خون ساده و اندازه‌گیری آنتی ژن خاص پروستات PSA، می‌توان بیماری سرطان پروستات را در همان مراحل نخست شناسایی کرد. ما در این مقاله سعی کرده ایم شما را با داروهای گیاهی  و درمان پروستات اشنا کنیم چون هدف شرکت ما درمان بیماری با داروهای گیاهی در صورت امکان است با ما همراه باشید 

 

عوامل مهم در کاهش سرطان پروستات

  •  مصرف فیبرهای گیاهی(حاوی سلولز و همی‌سلولز) و پروتئین‌های گیاهی نظیر سویا به دلیل داشتن ایزوفلاونی به نام Genistein که مانع رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.
  •  مصرف سبزیجات مانند انواع کلم‌ها(کلم گل، کلم پیچ، کلم تکمه و…) به دلیل داشتن ترکیباتی نظیر ایندول ـ کربونیل، گلوکاریک اسید(کلسیم‌ ـ ‌دی‌ ـ ‌‌گلوکارات) وسولفورا سولفورافان فان.
  •  مصرف گوشت ماهی به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا3
  • ـ مصرف سلنیوم، ویتامین‌های D و E و عنصر روی.

تورم پروستات که به خصوص در افراد مسن، ناشی از بزرگ شدن غده پروستات می‌باشد، علائمی نظیر: مشکلات دفع ادرار، جریان ضعیف و منقطع بودن ادرار، تکرر ادرار به خصوص در شب، عدم توانایی دفع ادرار برای کوتاه مدت و احساس تخلیه نشدن کامل مثانه پس از خروج ادرار را به همراه دارد. علاوه بر موارد فوق چنانچه تورم پروستات بیش از حد طبیعی باشد، می‌تواند موجب اختلال در حرکات دودی معده(اسهال، یبوست)، نارسایی کلیه(مانند افزایش فشارخون و ضربان قلب، عفونت پرده‌های اطراف قلب، رنگ پریدگی بستر ناخن) و اختلالات عصبی گردد.
به منظور پیشگیری از تورم پروستات علاوه بر رعایت نکات ذکر شده، مصرف مواد غذایی حاوی مس و روی، اسیدهای آمینه گلایسین، آلانین، گلوتامین و رنگدانه لیکوپن (رنگ قرمز گوجه فرنگی) بسیار مؤثر و حائز اهمیت می‌باشد.

درمان خانگی پروستات

داروی گیاهی

 

  • جوز برزیلی :از میان انواع آجیل، این نوع جوز که مخصوص منطقه ی آمریکا جنوبی است، منبع غنی سلنیوم معدنی بوده که برای سلامت پروستات بسیار مفید است. در واقع این آجیل ده برابر بیشتر از نوع دارویی آن حاوی سلنیوم است. بر اساس نتایج مطالعاتی که در این زمینه انجام‌شده است، مصرف سلنیوم در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مؤثر است.درخت جوز برزیلی در کشورهای برزیل، ونزوئلا، کلمبیا، پرو و بولیوی رشد می‌کند. جوز برزیلی منبع غنی روی و دیگر مواد معدنی مؤثر در سلامت پروستات است. علاوه بر این، جوز برزیلی سرشار از اسیدهای آمینه ضروری و همچنین منبع غنی منیزیم و تیامین(ویتامین ب۱) است.
  • درمان گیاهی پروستات با کلم بروکلی :کلم بروکلی، منبعی غنی از مواد معدنی ضروری است. در میان خانواده کلم‌ها و سبزیجات، کلم بروکلی از میزان بالای سولفورافان فیتونوترینت و ايندول‌ برخوردار است که هر دو ماده از خاصیت ضد سرطانی بالایی بهره‌مند هستند.بر اساس نتایج تحقیقاتی، ايندول‌ موجود در خانواده کلم‌ها، از جمله کلم بروکلی، باعث جلوگیری از رشد سلول‌های سرطان پروستات می‌شود و همچنین مانع تولید آنتی‌ژن‌های خاص پروستات می‌شود.بر اساس مطالعات انجام‌شده در مورد سرطان پروستات، تخمدان، کبد و روده، محققان به این نتیجه رسیدند که خوردن کلم بروکلی بیش از یک‌بار در هفته موجب کاهش ۴۵ درصدی سرطان پروستات می‌شود.برای آنکه از طعم بروکلی لذت ببرید، پیشنهاد می‌شود قبل از مصرف آن را بخارپز کرده و یا به مدت ۵ دقیقه در روغن تفت دهید. دقت داشته باشید چنانچه سبزی‌ها بیشتر از مدت مذکور تفت‌داده شوند، خاصیت ضد سرطانی خود را از دست می‌دهند.
  • پروستات و درمان آن با فلفل قرمز :فلفل قرمز یکی از منابع غنی ضد سرطان است. تند بودن فلفل قرمز به علت وجود ماده‌ی كپساىسين‌ است. كپساىسين‌ علاوه بر اینکه باعث کاهش درد می‌شود، می‌تواند سلول‌های سرطانی به‌خصوص سرطان پروستات را از بین ببرد.

این ماده همچنین به علت دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های قوی، رادیکال‌های آزاد که موجب گرفتگی عروق می‌شوند را از بین می‌برد و لذا برای بیماری‌های قلبی و عروقی بسیار مفید است.

  • درمان خانگی پروستات با قارچ :قارچ‌ها به‌خصوص نمونه‌های آسیایی آن‌ها برای سلامتی بسیار مفید هستند و همچنین خواص ضد سرطانی دارند. به‌عنوان‌مثال در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۹ انجام شد، قارچ‌ شیتاکی مانع از پیشرفت سرطان سینه در موش‌ها شد. تاکنون اما مطالعه ی خاصی در زمینه تأثیر قارچ‌ شیتاکی بر سرطان پروستات انجام نشده است.

قارچ‌های آسیایی همچنین شامل آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام ارگوتیونین هستند. قارچ‌های شیتاکی، اویستر، ریشی و مایتاکی ازجمله منابع غنی ارگوتیونین هستند. این آنتی‌اکسیدان‌ها خواص ضد سرطانی داشته و سلول‌های بدن را در برابر سرطان محافظت می‌کنند.

  • درمان گیاهی سرطان پروستات با تخمه کدو :تخمه‌ ی کدو خواص فوق‌العاده‌ای برای سلامت پروستات دارد، به‌ خصوص برای مردانی که مبتلا به سرطان پروستات خوش‌خیم هستند. روغن تخمه‌ ی کدو نیز سرشار از کاروتنوئید و امگا ۳ است. به گفته محققان مردانی که از کاروتنوئید بالایی در رژیم غذایی خود برخوردار هستند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند.
  • درمان پروستات در طب سنتی با انار :انار سرشار از الاگیتانین است. الاگیتانین یک آنتی‌اکسیدان‌است و از بدن در برابر انواع سرطان ها از جمله سرطان پروستات محافظت می کند. بر اساس نتایج به دست آمده عصاره ی انار می‌تواند مانع از تکثیر سلول‌های سرطانی پروستات شود.
  • درمان گیاهی بزرگی خوش خیم پروستات با سویا :موادغذایی حاوی سویا از رشد سلولهای پروستات و بزرگی پروستات پیشگیری کرده و رشد تومورها را کند می‌کند. دلیل این امر ایزوفلاون‌های موجود در سویا است که سبب کاهش میزان دی‌هیدروتستوسترون یا هورمون مردانه شده و از رشد بافت پروستات جلوگیری می کند (در بدن انسان هورمون تستوسترون در پروستات و اندام تناسلی خارجی به هورمون دی هیدروتسوسترون تبدیل شده که باعث رشد آن میشود. داروهایی مانند فیناستراید و دوداستراید با مکانیسم فوق باعث جلوگیری از رشد پروستات و در نتیجه کوچک شدن غده پروستات میشوند.)
  • درمان سنتی پروستات با Zn (روی) :بیشترین میزان روی (Zn) در بدن آقایان در پروستات ذخیره می شود. این ماده در تمامی مراحل باروری در آقایان از جمله متابولیسم هورمونها، فعالیت و تحرک اسپرمها و سلامت و عملکرد غده پروستات نقش دارد.

تحقیقات نشان داده است که سطوح روی در بافت سرطانی پروستات نسبت به بافت سالم به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. منابع غنی این ماده مدنی شامل صدف، جگر، غلات کامل، حبوبات، غذاهای دریائی و مغزهای گیاهی می باشد.

  • چای و پروستات :خاصیت دارویی چای سبز به علت وجود آنتی‌اکسیدان کاتچين‌ است که انواع خاصی از ویروس‌ها و باکتری‌ها را از بین می‌برد، این آنتی اکسیدان باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی شده و با برخی از انواع سرطان از قبیل سرطان پروستات مبارزه می‌کند. هرچند انواع مختلفی از کاتچين‌ وجود دارد، اما مهم‌ترین نوع آن اپی گالوکاتچین گالات است.

بر اساس مطالعات مختلفی که در این زمینه انجام‌شده، مردانی که در روز سه فنجان چای سبز می‌نوشند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند. محققان همچنین به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیب چای سبز مانع از فعالیت آنزیم‌هایی می‌شود که در ابتلای فرد به سرطان پروستات نقش اساسی دارند.

  • ماهی سالمون :امگا ۳ یکی از مواد مغذی و مفید برای سلامت پروستات است و ماهی سالمون نیز سرشار از امگا ۳ است. رنگ پولک‌های انواع مختلف سالمون با یکدیگر متفاوت است و به همین دلیل برخی از انواع آن نسبت به بقیه امگا ۳ بیشتری دارند.

بنا به گفته محققان، امگا ۳ موجود در ماهی، مانع پیشرفت تومور پروستات میشود و همچنین مانع پیشرفت سرطان در دیگر قسمت‌های بدن افرادی می‌شود که پیشتر به این نوع سرطان مبتلا بوده‌اند.

نتایج مطالعاتی حاکی از آن بود که مصرف ماهی حداقل یک‌بار در هفته، باعث کاهش خطر پیشرفت سرطان حتی برای افرادی که به‌صورت ارثی مستعد ابتلا به این بیماری هستند، می‌شود.

  • گوجه فرنگی :گوجه به‌عنوان منبع غنی از لیکوپن، فیتونوترینت و کاروتنوئید شناخته میشود. لیکوپن یکی از انواع آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که برای سلامت پروستات بسیار مؤثر است.
  • تخم کتان : روغن‌های گیاهی به دلیل آنکه غنی از امگا ٣ هستند احتمال ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان پروستات را پایین می‌آورند. از انجاییكه بدن انسان خود قادر به ساخت امگا ٣ نمی باشد، باید این ماده را از مواد غذایی دریافت كند. دانه كتان حاوی مواد غنی از امگا ٣ بوده كه پودر این دانه را میتوان به غلات صبحانه و ماست اضافه كرد.
  • زردچوبه :زردچوبه‌ نوعی گیاه است که با آسیاب کردن ریشه‌های آن تبدیل به‌نوعی ادویه می‌شود. زردرنگ بودن این ماده سبب تندتر بودن مزه آن می‌شود.زردچوبه می‌تواند مانع از بروز سرطان پروستات شود، رشد سرطان پروستات موجود را کاهش داده و حتی سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.
  • ویتامین E :مصرف موادغذایی حاوی ویتامین E، سبب کاهش احتمال بزرگ شدن پروستات مشوند و از غدد پروستات در برابر سرطان محافظت می‌کنند. مارگارین، روغن‌های گیاهی، گردو، گندم و غلات کامل از جمله منابع غنی ویتامین E هستند.
  • ویتامین D :سطوح بالای ویتامین D در خون نیز اثر حفاظتی در برابر سرطان پروستات دارد. این ویتامین به دلیل اثرات ضد تكثیری و ضد متاستاز خطر ابتلا به سرطان پروستات را كاهش میدهد.از آنجاییكه نور آفتاب و مواد غذایی محدودی مانند كره، زرده تخم مرغ، خامه و جگر تنها منابع دریافت این ویتامین هستند، مصرف مكمل های ویتامین D در اغلب افراد ضروری به نظر می رسد.
  • گزنه :برای درمان تورم و التهاب پروستات باید یک قاشق مرباخوری از گزنه خشک و خرد شده را در یک فنجان آب جوش دَم و پس از ۱۵ دقیقه میل کنید؛ این دمنوش را می‌توان روزانه سه بار مصرف کرد.
  • شیرین بیان :مصرف روزانه سه بار، دمنوش پودر ریشه شیرین بیان جهت درمان بزرگی پروستات بسیار مفید است؛ برای این منظور افراد باید یک قاشق چای‌خوری از پودر ریشه شیرین بیان را در یک لیوان آب جوش دَم و پس از ۱۵ دقیقه آن را میل کنند؛ درصورت دسترس نبودن پودر ریشه شیرین بیان می‌توان از جوشانده ریشه‌های خرد شده آن نیز استفاده کرد.
  • شبدر قرمز :مصرف روزانه سه بار از دمنوش شبدر قرمز برای درمان تورم پروستات مفید است؛ برای این منظور افراد باید یک قاشق مرباخوری از گل‌های خشک شده شبدر قرمز را دَم و پس از ۱۵ دقیقه آن را میل کنند.
  • دُم‌اسب :مصرف روزانه ۲ گرم از پودر گیاه خشک شده دُم‌اسب نقش موثری در درمان التهاب پروستات دارد؛ استفاده بیشتر از این گیاه موجب افزایش فشارخون می‌شود.
  • مصرف میوه و سبزیجات : پرواضح است که مصرف میوه و سبزیجات نقش تاثیرگذاری در کاهش علایم بیماری پروستات دارد چرا که به دلیل داشتن خاصین آنتی اکسیدانی می تواند مانع از بزرگ شدن پروستات شود.به طور کلی باید در نظر داشت که مصرف هویج، چغندر، شلغم، کنگر فرنگی و انواع کلم می تواند مانع از بزرگی و ابتلا به سرطان پروستات شود.جالب است بدانیم بر اساس مطالعات صورت گرفته مردانی که به صورت مداوم اقدام به مصرف کلم بروکلی و یا سویا می نمودند به نسبت سایرین کمتر مبتلا به پروستات شده‌اند.در خاتمه باید یادآور شد که مصرف انواع مرکبات به خصوص گریپ‌فروت، کیوی، هندوانه و گوجه‌فرنگی می تواند مانغی برای ابتلا به پروستات باشد، همچنین مصرف به اندازه انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین E و C نیز بسیار توصیه می شود.

 

پیشنهاد ما : برای پایین اوردن آنزیم های کبدی چه باید کرد

 

از کجا بفهمیم که سرطان پروستات داریم ؟ 

داروی گیاهی

 

انواع سرطان پروستات
اکثر سرطان هاى پروستات نوعی از سرطان به نام آدنوکارسینوما هستند. اين نوع سرطان در بافت غده، مانند غده پروستات رشد می کند. سرطان پروستات با توجه به سرعت رشد سلول ها به دو نوع تقسيم مى شود :

  • #تهاجمی ( رشد سریع )
    در سرطان پروستات تهاجمی، تومور می تواند به سرعت رشد کند و به سایر نقاط بدن مانند استخوان ها گسترش یابد.
  • #غيرتهاجمی ( رشد آهسته )
    در سرطان پروستات غيرتهاجمى، تومور در طول زمان، بسيار کم رشد مى کند.

عوامل خطر سرطان پروستات
در حالی که سرطان پروستات در هر مردی مى تواند رخ دهد، عوامل خاصی باعث افزایش خطر ابتلا به این بیماری می شوند، این عوامل خطر عبارتند از:

سن بالا

سابقه ى خانوادگی سرطان پروستات

نژاد هاى خاص: به عنوان مثال مردان آمریکایی-آفریقایی بيشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات هستند.

چاقی

تغییرات ژنتیکى

محل زندگی نيز می تواند در ايجاد سرطان پروستات نقش داشته باشد.

 

علائم پروستات بدخیم

تکرر ادرار

جریان ادرار ضعیف یا تکه تکه یا نیاز به زور زدن برای تخلیه ادرار

فوریت ادرار مکرر در شب

خون در ادرار

خون در مایع منی

شروع یک اختلال نعوظ جدید

درد یا سوزش هنگام ادرار کردن، چیزی که شیوع کمتری دارد

درد یا ناراحتی هنگام نشستن، که به دلیل بزرگی پروستات ایجاد میشود

 

برای درمان سرطان پروستات از روش‌های زیر استفاده می‌شود:

پروستاتکتومی رادیکال که طی آن غده‌ی پروستات از بدن خارج می‌شود؛

پرتودرمانی که با کمک اشعه‌های قوی سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد؛

شیمی‌درمانی که از داروهای شیمیایی برای غلبه بر سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند؛

هورمون‌درمانی که طی آن جلوی تولید هورمون تستوسترون گرفته می‌شود، زیرا این هورمون به رشد تومورهای پروستات کمک می‌کند؛

براکی‌تراپی که در آن برای از بین بردن تومور، ذرات رادیواکتیو در مجاورت تومور قرار داده می‌شود؛

سرمادرمانی که با انجماد بافت‌های منطقه‌ی موردنظر تومور را از بین می‌برد؛

روش اولتراسوندتراپی که با گرم کردن بافت پروستات تومور را هدف قرار می‌دهد.

 

طول عمر سرطان پروستات بدخیم

سرطان در مراحل ابتدایی که داخل محدوده خود پروستات است زیاد خطرناک نبوده و اگر به موقع درمان شود طول عمری طبیعی معادل 95 درصد خواهد داشت. اما متاسفانه زمانی که سرطان از محدوده پروستات خارج شده و به استخوان ها ، کبد ، غدد لنفاوی و ریه می رسد طول عمر با درمان سرطان با هورمون تراپی معادل دو سال است.

ممکن است عوامل زیر خطر ابتلای مردان به سرطان پروستات را افزایش دهند:

  • سن
    خطر ابتلا به سرطان پروستات با افزایش سن بیشتر میشود، به خصوص بعد از 50 سالگی. بیشتر از 80 درصد سرطان های پروستات در مردان 65 ساله و بالاتر تشخیص داده میشوند. بیماران مسن تری که سرطان پروستات در آن ها تشخیص داده شده است میتوانند با چالش های منحصری روبه رو شوند، به خصوص با توجه به درمان سرطانشان.
  • نژاد و قومیت
    مردان سیاه پوست در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات در برابر سفید پوستان قرار دارند. همچنین سیاه پوستان احتمال بیشتری دارد که در سنین پایین به سرطان پروستات مبتلا شوند همچنین احتمال بیشتری دارد که به تومور پیشرونده ای مبتلا شوند که به سرعت رشد میکند.
  • علت دقیق برای این تفاوت ناشناخته است و ممکن است شامل ژنتیک، وضیت اجتماعی اقتصادی یا عوامل دیگر باشد. مردان اسپانیایی احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان پروستات و مرگ به دلیل آن در مقابل مردان سفید پوست غیر اسپانیانیی دارند. سرطان پروستات بیشتر در افراد آمریکای شمالی و شمال اروپا ایجاد میشود.
  • همچنین به نظر می رسد که سرطان پروستات در حال افزایش بین مردان آسیایی ساکن کشورهای پیشرفته، مانند هنگ کنک، سنگاپور و افراد ساکن آمریکا و شهرنشین های اروپایی، به خصوص در کسانی که شیوه زندگیشان دارای فعالیت جسمانی کم و فاقد رژیم غذایی سالم هستند است
  • پیشینه خانوادگی
    سرطانی پروستاتی که بین افراد خانواده وجود داشته باشد، سرطان پروستات فامیلیال نامیده میشود، و تقریبا در 20 درصد موارد ایجاد میشود. این نوع از سرطان پروستات به این دلیل ترکیبی از ژن ها مشترک و محیط مشترک یا موارد موثر در زندگی رخ می دهد.
  • سرطان پروستات ارثی، به معنی این است که سرطان با وراثت به افراد نسل بعد منتقل شود نارد بوده و تقریبا 5 درصد موارد سرطان را شامل میشود. سرطان پروستات ارثی زمانی ایجاد میشود که در ژن ها تغییر یا جهشی ایجاد شود که از طریق یک ژن به نسل های بعد منتقل شود.

اگر سرطان پروستاتی مردی دارای موارد زیر باشد به سرطان پروستات ارثی شک کرده میشود:

– 3 یا تعداد بیشتری مرتبط درجه یک با سرطان پروستات
– وجود سرطان پروستات در 3 نسل از یک سمت خانواده (پدری یا مادری)
– 2 یا تعداد بیشتری از افراد خیلی نزدیکان، مانند پدر، برادر، پسر، پدربزرگ، دایی، عمو یا پسر این افراد، در یک سمت از خانواده (پدری یا مادری) با سرطان پروستات قبل از 55 سالگی تشخیص داده شوند. در مردی که نزدیکان درجه یک او –یعنی پدر، برادر یا پسر- دچار سرطان پروستات باشند، احتمال ابتلای او 2 تا 3 برابر بیشتر از مقدار میانگین است. حتی با افزایش تعداد مبتلایان مرتبط احتمال ابتلا به سرطان بیشتر خواهد شد.

  • سندرم سرطان سینه و تخمدان وراثتی
    این سندرم با جهش های وابسته به ترمیم دی ان ای ژن های BRCA1 و/یا BRCA2 مرتبط است. این سندرم معمولا با افزایش خطر سرطان سینه و سرطان تخمدان در خانم ها مرتبط است. در هر حال، همچنین مردانی که این سندرم را دارند خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه و نوع پیشرفته تری سرطان پروستات دارند.
  • جهش در ژن های یاد شده با درصد کمی از سرطان های پروستات فامیلیال در ارتباط است. مردی که جهش در ژن های یاد شده را دارد باید پایش برای سرطان پروستات در سنین پایین را درنظر داشته باشد.
  • ممکن است آزمایش ژنتیک تنها راه تایید شده برای خانواده هایی که ممکن است به این سندرم مبتلا باشند باشد. اگر شما به دلیل پیشینه خانوادگیتان در این باره نگران هستید، با یک متخصص ژنتیک یا پزشکتان برای اطلاعات بیشتر صحبت کنید.
  • دیگر تغییرات ژنتیکی
    دیگر ژن هایی که ممکن است احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات را داشته باشند شامل ژن های HPC1، HPC2، HPCX، CAPB، ATM و FANCA هستند. در هر حال نشان داده نشده که هیچ کدام از این ژن ها به صورت مستقیم باعث ابتلا به سرطان پروستات شوند یا مختص این بیماری باشند.
  • پژوهش ها برای یافتن ژن های مرتبط با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات در حال انجام هستند، و پژوهشگران به صورتمداوم در مورد این که چگونه تغییرات ژنی میتوانند روی ایجاد سرطان پروستات نقش داشته باشند مطالبی را یاد می گیرند. اکنون، آزمایش ژنتیکی برای تخمین این که مردی چند درصد احتمال ابتلا به سرطان پروستات را دارد موجود نمی باشد.
  • قرار گیری در معرض مواد نارنجی
    سرطان پروستات در دسته سرطان هایی قرار گرفته است که با قرار گیری در معرض مواد نارنجی در ارتباط هستند، این مواد شیمایی هستند که هنگام جنگ ویتنام مورد استفاده قرار گرفتند. اگر شما کهنه سربازی هستید که با مواد نارنجی در تماس بوده اید، با پزشکتان حتما صحبت کنید.
  • عادت های غذایی
    هیچ تحقیقی این که رژیم غذایی و مواد مغذی میتواند مستقیما باعث ایجاد یا پیشگیری از ایجاد سرطان پروستات شود را تایید نکرده است. در هر حال، بسیاری از پژوهش هایی که بر روی احتمال ارتباط بین عادات غذایی و ایجاد سرطان مطالعه کرده اند. برای مثال، چاقی با بسیاری از سرطان ها در ارتباط است، مانند سرطان پروستات، و رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از اضافه وزن توصیه میشود.

عوارض بعد از عمل پروستات با لیزر

داروی گیاهی

 

عوارض عمل پروستات
اصولاً عمل جراحی پروستات مثل عمل های دیگر عوارضی دارد که به ذکر آنها می پردازیم:

1- عوارض حین عمل پروستات
بعد از عمل به علت جراحی خونریزی قابل کنترلی ایجاد می شود که ممکن است باعث نگرانی بیمار شود ولی کاملاً طبیعی است و با گذاشتن سوند به مدت 24-48 ساعت و ایجاد شستشو کاملاً رفع خواهند شد.

2- بی اختیاری ادراری
عموماً در جراحی سرطان پروستات دیده می شود نه در عمل بزرگی خوش خیم. در بزرگی خوش خیم پروستات بعد از عمل احتمال بی اختیاری نزدیک به صفر می باشد و اصلاً نگران نباشید. کسانی ممکن است بی اختیار شوند که مثانه آنها مشکل داشته باشد از قبیل مثانه های کم حجم و عصبی و سرکش. پس نگران بی اختیاری نباشید.

3- توانایی جنسی
در عمل جراحی سرطان پروستات توان جنسی مرد آسیب می بیند و یا از بین می رود ولی در عمل خوش خیم پروستات توان جنسی شما کاملاً برای بعد از عمل حفظ خواهد شد و به علت باز شدن حفره در غده پروستات بعد عمل مایع منی شما پس از انزال به داخل مثانه می ریزد و با ادرار دفع خواهد شد و این نگرانی قطع شدن مایع منی نیست و در این مورد اصلاً جای نگرانی نیست.

4- ادرار خونی، درد، سوزش و عدم روان آمدن ادرار
بعد از عمل برای 3-4 هفته کاملاً طبیعی است و با خوردن مایعات فراوان و مصرف مسکن کاملاً بهبودی پیدا خواهید کرد.

جراحی پروستات با لیزر برای برطرف کردن علائم ادراری متوسط تا شدید ناشی از بزرگی پروستات مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طول جراحی پروستات با لیزر، پزشک یک اسکوپ را از طریق نوک آلت تناسی وارد مجرایی که ادرار را از مثانه انتقال می‌دهد می‌کند. پروستات در اطراف مجرای ادرار واقع شده است. لیزری که از میان اسکوپ عبور داده می‌شود حامل انرژی است که بافت اضافه‌ای که از جریان ادرار جلوگیری کرده است را منقبض می‌کند یا از بین می‌برد. در لیزر از نور متمرکز برای تولید حرارت دقیق و شدید استفاده می‌شود.

دلیل استفاده از جراحی با لیزر
جراحی پروستات با لیزر به کاهش علائم ادراری ناشی از بزرگی خوش‌خیم پروستات از جمله موارد زیر کمک می‌کند:

نیاز مکرر و فوری به دفع ادرار
مشکل در شروع ادرار
ادرار آهسته (طولانی مدت)
افزایش تعداد دفعات ادرار در شب
ادرار منقطع
احساس عدم تخلیه کامل مثانه
عفونت مجرای ادرار
جراحی با لیزر همچنین ممکن است برای درمان یا پیشگیری از عوارض ناشی از انسداد جریان ادرار انجام شود از جمله:

عفونت‌های مکرر مجرای ادرار
آسیب کلیوی یا مثانه
عدم توانایی کنترل ادرار یا عدم تونایی برای دفع ادرار
سنگ مثانه
خون در ادرار

 

پیشنهاد ما : اندازه طبیعی پروستات چند سی سی است

سخن اخر: 

سرطان پروستات هرچه زودتر تشخیص داده شود شانس بیشتری برای درمان خواهد داشت. در اغلب موارد این بیماری در مراحل اولیه قابل درمان است. چنانچه بیماری وارد مراحل بالاتر شود، درمان آن نیز دشوارتر خواهد بود. علاوه بر این، روش‌های درمانی که در مراحل پیشرفته‌ی سرطان پروستات مورد استفاده قرار می‌گیرند گاهی عوارضی از قبیل بی‌اختیاری ادرار و مشکل در نعوظ را به‌ همراه دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *