زنجبیل برای گرفتگی صدا
افراد در سنین مختلف گاهی دچار گرفتگی صدا میشوند. علاوهبر استفادهی زیاد از تارهای صوتی، این مشکل ممکن است به دلایل دیگری از جمله التهاب حنجره، رفلاکس معده، حساسیت، مصرف زیاد نوشیدنیهای الکلی یا کافئیندار، سیگارکشیدن، استشمام تحریککنندههای سیستم تنفسی، زندگی در مکانهای بهشدت خشک و سرفهی پیوسته نیز بروز پیدا کند.
دلایل کمتر شایع بروز گرفتگی صدا عباتاند از: پولیپ در تارهای صوتی، سرطان حنجره، آسیب حنجره، عارضه در تیرویید مشکلات عصبی که باعث ضعف ماهیچههای صوتی در حنجره میشوند.
نخستین گام برای درمان گرفتگی صدا اجتناب از حرفزدن و خواندن است. حتی بهتر است با صدای پایین هم صحبت نکنید. شما باید چند روزی کاملا به تارهای صوتی و حنجرهتان استراحت بدهید.
میتوانید چند درمان خانگی کوتاهمدت را برای بهبود سریع بهکار بگیرید اما اگر گرفتگی صدا بیش از ۲ هفته طول کشید، به پزشک مراجعه کنید.
زنجبیل گیاه دارویی بسیار موثری برای درمان گرفتگی صدا است. این گیاه غشاء مخاطی اطراف حنجره را نرم میکند و التهاب را کاهش میدهد. برای استفاده از زنجبیل جهت درمان گرفتگی صدا برشهای نازکی از آن را آماده کنید و بخورید. برای بهبود طعم برشهای زنجبیل میتوانید کمی نمک و آب لیمو هم به آنها اضافه کنید. روش دیگر این است که میتوانید یک قاشق غذاخوری زنجبیل ریز خرد شده را در یک فنجان آب جوش دم کنید و بعد چای را با کمی عسل بنوشید. مکیدن آبنبات زنجبیلی هم گزینه دیگری است.
زنجبیل برای گرفتگی صدا و درمان آن بسیار مفید است و میتواند خیلی سریع باعث بهبود و رفع این عارضه شود. گرفتگی صدا یک اتفاق آزاردهنده است که میتواند بهکل صدای شمارا نازک و غیرقابلشنیدن کرده و حتی روند زندگی روتین شما را مختل نماید.
در این مقاله از سلامتزیستی با ما باشید تا خواص زنجبیل برای گرفتگی صدا و درمان آن را باهم بررسی کنیم.
زنجبیل که یکی از مؤثرترین داروهای گیاهی برای درمان گرفتگی صداست، برای غشای مخاطی حنجره مفید است و التهاب را تسکین میدهد. همچنین به جلوگیری از عفونت دستگاه تنفسی کمک میکند.
تکه های نازک و خام زنجبیل را بهشکل منظم میل کنید. برای تغییر مزه میتوانید به آن نمک و آبلیمو اضافه کنید.
همچنین میتوانید یک قاشق سوپخوری زنجبیل خردشده را در یک فنجان آب بهمدت ۱۰ دقیقه بجوشانید، آن را از صافی بگذرانید و به آن عسل اضافه کنید. روزی ۳ بار این دمنوش را بنوشید.
مصرف آبنبات زنجبیل هم مفید است.
پیشنهاد ما : معجون چای دارچین برای دلهره، اضطراب و استرس
خواص زنجبیل برای گرفتگی صدا
زنجبیل یکی از مؤثرترین راههای درمان گرفتگی صداست. همچنین برای غشا مخاطی حنجره هم مفید است و التهاب را کاهش میدهد. بهعلاوه از عفونتهای دستگاه تنفسی جلوگیری میکند.
راههای زیادی برای مصرف زنجبیل برای گرفتگی صدا وجود دارد:
میتوانید تکههای نازک و خام زنجبیل را بهصورت منظم میل کنید. اگر مزه آن را دوست ندارید، کمی آب لیمو و نمک به آن بزنید.
درمان گرفتگی صدا
سکوت بهترین درمان برای گرفتگی صداست. درواقع شما با حرف نزدن و استفاده نکردن از تارهای صوتی به آنها زمان میدهید تا استراحت کنند ترمیم شوند.
سعی کنید گلو را مرطوب نگهدارید. و با نوشیدن آب یا انواع دمنوشها مانند دمنوش زنجبیل از خشک شدن گلو جلوگیری کنید. حتی بخور هم کمک زیادی به این روند میکند.
اگر گرفتگی صدا به خاطر رفلکس معده ایجاد میشود، اولین قدم این است که غذای کمتری میل گمید. یا موقع خواب کمی سرتان را بالاتر از بدنتان قرار دهید. همچنین ۳ تا ۴ ساعت قبل از خواب، غذا نخورید.
از داروهای کاهشدهنده ترشحات مخاطی استفاده کنید. توجه داشته باشید که داروهای ضد حساسیت باعث خشکی گلو میشود. داروهای ضداحتقان هم در کاهش مخاط موثر هستند. اما اگر بیماری قلبی دارید، بهتر است قبل از مصرف این داروها با پزشکتان مشورت کنید. چراکه داروهای ضداحتقان میتوانند فشارخون را بالا ببرند.
بدترین دارویی که در زمان گرفتگی صدا میتوانید بخورید، آسپرین است. اگر تارهای صوتی دچار التهاب ناشی از سرماخوردگی باشند، آسپرین بیشتر آنها را آزرده کرده و به آنها فشار میآورد. اگر نیاز به مسکن دارید، از انواع دیگر مسکن استفاده کنید.
سرفه نکنید. سرفه کردن التهاب گلو را افزایش میدهد. برای این مورد از داروهای ضدسرفه و خلطآور استفاده کنید.
راههای درمان گرفتگی صدا
* سکوت کامل بهترین راه بهبود گرفتگی صداست. لااقل از پچ پچ کردن و فریاد زدن بپرهیزید. پچ پچ فشار زیادی بر تارها وارد می آورد. اگر لازم است، با صدای آرام حرف بزنید.
* با مرطوب نگاه داشتن گلو گرفتگی آن را درمان کنید .استنشاق بخار آب داغ از درمانهای بسیار موثر است. از دوش آب گرم یا دستگاه بخور کمک بگیرید. گذاشتن دستگاه بخور در اتاق خواب از خشک شدن هوای آن جلوگیری می کند.
* اگر مشکل صدای شما به خاطر برگشت غذا از معده به مری است، شب ها موقع خواب سرتان را کمی بالاتر از بدن قرار دهید، 3 تا 4 ساعت قبل از خواب از خوردن خودداری کنید و با تجویز پزشک از داروهای آنتی اسید مثل شربت آلومینیوم- ام- جی استفاده کنید.
* در درون بدن هم به آب کافی نیاز دارید؛ خوردن آب را به قدری زیاد کنید تا ادرار بی رنگ شود. خوردن روزانه 10 تا 12 لیوان آب کافی است.
* اگر دچار گرفتگی صدا در اثر سرماخوردگی شده اید، سوپ مرغ یا سیر بخورید. گرمای آن گلو را مرطوب می کند و سیر کم کننده ترشح مخاطی است.
* داروهای کاهش دهنده ترشحات مخاطی بخورید.اما مصرف داروهای ضد حساسیت باعث خشکی گلو می شوند. داروهای ضد احتقان هم در کاهش مخاط موثرند. اما درصورتیکه بیماری قلبی دارید قبل از مصرف آین داروها با پزشک مشورت کنید، چراکه بعضی داروهای ضد احتقان باعث بالا رفتن فشارخون می شوند.
* به نوعی بدترین دارو در این زمان خوردن آسپرین است .در التهاب ناشی از سرماخوردگی تارهای صوتی، آسپرین باعث ازرده شدن بیشتر آنها می شود و گرفتگی صدا را تشدید می کند. در صورت لزوم از مسکن های دیگر استفاده نمایید.
* سرفه کردن گرفتگی گلو را تشدید می کند .برای جلوگیری از سرفه کردن و آسیب بیشتر به تارهای صوتی، از داروهای ضد سرفه و خلط آور استفاده کنید.
پیشنهاد ما : شیر و دارچین برای لاغری
کلام آخر :
گرفتگی صدا به معنای تغییر صدای فرد است؛ به طوری که دیگر نمیتواند صداهای روان را ایجاد کند. ممکن است زیروبمی یا بلندی صدایتان تحت تأثیر قرار بگیرد و باعث شود صدایی بم و گوشخراش یا ضعیف و پچپچ مانند داشته باشید.این تغییر در اثر بروز مشکلات در بخشهایی از حنجره که مسئول تولید صدا هستند، مشاهده میشود.تمام گروههای سنی ممکن است گاهی دچار گرفتگی صدا شوند و این مشکل بسیار شایع است.اولین کاری که باید برای درمان گرفتگی صدا انجام دهید، این است که حرف نزنید. حتی بایستی تا آنجا که ممکن است از پچپچ کردن نیز بپرهیزید. بایستی چند روزی به تارهای صوتی و حنجره خود استراحت دهید تا هر چه سریعتر بهبود یابید.