داروی گیاهی برای عرق نکردن بدن
عرق کردن در انسان امری عادی و خدادادی میباشد. این دلایل ممکن است ناشی از بیماریهای مختلف و یا عادات زندگی بد ما باشد. عرق یک واکنش کاملاً طبیعی در مقابل گرما از سوی بدن میباشد. اما دلایل زیادی برای تعریق بیش از حد وجود دارد.
عرق کردن یک فرایند طبیعی است که به بدن کمک میکند درجه حرارت را تنظیم کند، فعالیت شدید بدنی، گرمای زیاد، احساس ترس یا خشم معمولاً همراه با عرق کردن است پس برای درمان عرق زیاد با دکتر نیم همراه باشید.
عرق کردن بیش از حد اغلب با استرس، اظطراب، چاقی، کمبود تغذیه و گردش خون ضعیف ارتباط دارد، برخی از بیماریهایی که سبب تعریق بیش از حد عبارتاند از: دیابت، تب، مشکلات قلبی، پرکاری تیروئید و پائسگی این مشکل کردن میتواند هر جایی از بدن مثل کف دست، پاها، زیر بقل، گردن، پیشانی و حتی پوست سر رخ دهد.
عرق زیاد به علت بوی ناخوشایندی که دارد می توند سبب خجالت اجتماعی شود و بوی بدن آن واقعاً آزار دهنده است، در اینجا ما روشهای طبیعی و گیاهی برای درمان عرق زیاد آوردهایم.
علت عرق زیاد چیست؟
حالا که با علت اصلی عرق کردن آشنا شدید، شاید بپرسید چرا گاهی بیش از حد عرق میکنیم؟ همانطور که گفتیم علت عرق زیاد میتواند چیزهای زیادی باشد؛ در ادامه به مهمترینهای آنها اشاره میکنیم.
۱. بیماری هایپرهیدروزیس (Hyperhidrosis)
علت عرق زیاد ممکن است بیماری هایپرهیدروزیس باشد؛ نوعی بیماری که در آن فرد بیش از حد مورد نیاز بدن عرق میکند. به طوری که از زندگی عادی باز میماند. این بیماری میتواند در هر زمان و بدون هیچ دلیل مشخصی بروز کند. هایپرهیدروز بر تمامی بدن یا بر ناحیهای خاص (دست، پا، صورت و…) تاثیر میگذارد.
در برخی موارد بیماری تعریق شدید میتواند به علت اثرات جنبی برخی بیماریها باشد. با این حال هنوز مشخص نیست که علت اصلی این بیماری چیست. چند درمان برای این بیماری پیشنهاد میشود که کمی پایینتر در این باره توضیح خواهیم داد.
۲. غدد تعریق بیشتر
هر که بامش بیش، برفش بیشتر! اگر احساس میکنید که بیش از یک انسان معمولی عرق میکند احتمالا به این دلیل است شما در زیر پوست خود غدد عرق بیشتری قایم کردهاید.
۳. رژیمهای غذایی
تغذیه شما بر کارکرد بدن شما تاثیر میگذارد. مثلا وقتی غذاهای تند میخورید بدن شما فکر میکند که گرم شده و نیاز است که غدد عرق را فعال کند. به همین دلیل بیش از حد معمول عرق میکنید.
۴. دما و رطوبت بالا
روزهای گرم و مرطوب میتواند موجب تعریق بیش از حد شوند. همچنین در مناطق گرم و مرطوب مانند شهرهای ساحلی عرق کردنِ بیش از حد یک امر شایع است. البته نپوشیدن لباسهای خنک نیز ریزش عرق را بیشتر میکند.
۵. استرس زیاد
ما هر روز تحت فشارهای عصبی و انواع استرس هستیم. جلسات مصاحبه شغلی، خواستگاری، روزهای ارائه سمینار از جمله عوامل استرسزا هستند. استرسعلت عرق زیاد چیست؟
حالا که با علت اصلی عرق کردن آشنا شدید، شاید بپرسید چرا گاهی بیش از حد عرق میکنیم؟ همانطور که گفتیم علت عرق زیاد میتواند چیزهای زیادی باشد؛ در ادامه به مهمترینهای آنها اشاره میکنیم.
عرق کردن زیاد در این موقعیتها را میتوان با یک ضد عرق قوی کنترل کرد. البته این حالت میتواند نشانه هایپرهیدروز باشد و بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
۶. ورزش و فعالیتهای بدنی
ورزش و تحرک باعث میشود بیش از حد معمول عرق کنیم. همه این را میدانند. اما چه میشود که برخی در این مواقع بیشتر از دیگران عرق میکنند. میزان عرق در این مواقع به احتمال زیاد با اضافه وزن و تناسب اندام در ارتباط است. به این ترتیب که افرادی که اضافه وزن دارند بیشتر از عرق میکنند.
۷. بارداری
بارداری با تغییر شدید در حالات روحی همراه است. همچنین در زمان بارداری ترشح هورمونی و سوختوساز بدن افزایش پیدا میکند. به همین دلیل ریزش عرق در این مواقع بیشتر است. بدن برخی زنان حتی بعد از بارداری نیز به عرق کردن زیاد ادامه میدهد. در این زنان بدن تلاش میکند سطح هورمونی بدن را به حالت تعادل رسانده و آب اضافی را از دست بدهد.
۸. یائسگی
افزایش دمای ناگهانی و تعریق شبانه از جمله شایعترین مشکلات دوران یائسگی است. پزشکان بر این باورند که این تغییرات در اثر تغییرات در سطح هورمونی بدن اتفاق میافتد.
۹. ابتلا به دیابت
افراد مبتلا به دیابت بیشتر از حد معمول عرق میکنند. این پدیده دو دلیل دارد. یکی اینکه کسانی که به دیابت مبتلا هستند معمولا اضافه وزن دارند. سوختوساز بدن به دلیل وزن اضافه افزایش پیدا کرده در نتیجه ریزش عرق نیز بیشتر میشود.
دلیل دوم هم به دلیل بالا بودن گلوکز خون در این افراد است. وقتی سطح گلوکز خون برای مدتی بیش از حد مجاز بالا رود، نورونها آسیب میبینند. نورونهای آسیب دیده نیز باعث اختلال در غدد عرقریز میشوند.
۱۰. بلوغ
بدن انسان در سن بلوغ دچار تغییرات اساسی میشود. بمی صدا، روییدن موها و البته تغییر در سطح هورمونهای بدن. این تغییرات باعث افزایش سطح استرس شده و باعث میشود مکانیزم دفاعی عرق ریختن فعال شود.
۱۱. داروها
داروها دارای عوارض جانبی هستند و یکی از عوارض جانبی داروها هم عرق ریختن زیاد است. به این اثر، دیافورز گفته میشود. پس اگر دارو مصرف میکنید و زیادی عرق میکنید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید که آیا عرقریزش شما ناشی از مصرف دارو است یا خیر. تپش قلب، جریان خون و دمای بدن را زیاد میکند. بدن برای خنک کردن خود، غدد عرقریز را فعال میکند. بنابراین عرق کردن در این مواقع عادی بوده و برای سلامتی ما مفید است.
پیشنهاد ما : بهترین داروی گیاهی برای کبد چرب
به طور کلی بهترین روش درمان عرق کردن زیاد، رعایت اصول بهداشتی و تعویض دائم و مرتب لباسهای زیر و استحمام زیاد میباشد. برخی درمانهای گیاهی مفید برای رفع این مشکل عبارتند از:
- آب جوشانده گیاه دارویی مورد و گلاب را با یکدیگر مخلوط کرده و بر بدن بمالید.
- استعمال موضعی خرمای سبز و کال بر قسمتهایی از بدن که دچار تعریق زیاد است، نیز میتواند برای درمان موثر باشد.
- مقداری نخود خام، مورد، گلنار فارسی و پوست انار را بکوبید و بر بدن بمالید.
- كساني كه با مشكل تعريق زياد مواجه هستند ميتوانند كل بدن را چند ساعت در حنا قرار دهند تا هم بوی بد بدن از بين برود و اصلاح شود و هم مقاومت بدن افزايش يابد. گذاشتن حنا را بايد هفتهای يك بار انجام داد تا زمانی كه مشكل حل شود.
- استفاده از گیاه رزماری نیز در کاهش تعریق بدن اثر بسزایی دارد. به این منظور ترکیبی از 50 گرم پودر برگ رزماری و 200 گرم پودر بچه (تالک) تهیه نموده و روزی 3-2 بار به محل عرق بمالید.
- از دیگر روشهای درمان استفاده از مخلوط گل محمدی، گلنار فارسی، کندر، اقاقیا و مازو است. این مواد را با یکدیگر مخلوط کرده به آن مقداری گلاب اضافه نمایید و بر بدن بمالید. این مواد علاوه بر درمان عرق کردن زیاد یکی از راههای رفع بوی بدن و زیر بغل است.
- مريمگلی نیز يكی دیگر از گياهان دارويی خوراكی است كه در درمان تعريق زياد میتواند موثر باشد. افرادی که دچار این مشکل هستند، میتوانند يك قاشق مرباخوری از اين گياه را مانند چای دم كنند و چنانچه تمايل دارند، آن را میتوانند با عسل هم مخلوط كرده و دو تا سه بار در روز از اين مخلوط مصرف كنند.
- برگ گردو دارای خاصیت ضد میکروبی قوی می باشد، بنابراین شستشوی قسمتهایی از بدن که زیاد عرق میکند، با خیسانده یا دمکرده غلیظ برگ تازه گردو در رفع بدبویی و کاهش تعریق پوست مؤثر است. پوست سبز گردو نیز به علت دارا بودن مواد شیمیایی فراوان و قابض بودن درکنترل ترشح عرق بسیار مفید است. می توان مخلوط پودر برگ گردو، پودر پوست گردو، مردار سنگ و حنا را به نسبت مساوی تهیه نمود و روی موضع عرق پاشید.
- برای برطرف کردن عرق دستها و رفع نمناکی دایمی آن باید شبها کمی پودر گوگرد نباتی را بر آن بمالید و بخوابید و هر روز دستها را آب جوشانده برگ گردو بشویید.
- انجام حجامت نیز از دیگر راهکارهای طب سنتی برای درمان این بیماری است.
چند مدل عرق کردن داریم؟
- تعریق موضعی:
اگر عرق شما مربوط به نواحی خاصی از بدنتان مانند دست، پا یا زیر بغل باشد، به آن تعریق موضعی، اولیه یا کانونی گفته می شود. این تعریق معمولاً ژنتیکی است. علت زیاده موضعی نامشخص است؛ اما پزشکان احتمال می دهند که این تعریق بیش از حد به دلیل اضطراب یا اشتیاق باشد.
- تعریق عمومی:
اگر شما در سرتاسر بدن تان و نه ناحیه خاصی احساس تعریق کنید، به آن تعریق عمومی یا ثانویه گفته می شود. این طریق می تواند علل گوناگونی داشته باشد؛ مانند درون ریز بدن، بیماری های عفونی، یائسگی و…
نکات پایانی
نوشیدن مقدار زیاد آب سرد در طول روز برای درمان عرق زیاد سودمند است هر روز با یک صابون ضد باکتری دوش بگیرید از لباسهای نایلون یا پلی استر استفاده نکنید و از پارچههای پنبهای و ابریشمی استفاده کنید استفاده از لایههای زیرین برای کفش تا بوی بدن و عرق جذب شود کاهش استرس زیرا میتواند از عرق کردن و بالا رفتن دمای بدن جلوگیری شود از شامپو خنک کننده بدن استفاده کنید و همچنین از شامو های خنک کننده برای سر خود استفاده کنید کاهش مصرف سیگار کشیدن، نوشیدن الکل و مصرف کافئین.
اگر اضافه وزن دارید از همین الان شروع به کاهش وزن کنید از خورد غذاهای آماده و نوشابه خودداری کنیدروزانه مقداری زیاد میوه و سبزیجات تازه مصرف کنید روزانه مقداری انگور مصرف کنید تا به درمان عرق زیاد با کاهش دمای بدن کمک کند