گیاهان دارویی

کدام ماده خوراکی بیشترین آمار بروز آلرژی را دارد

آلرژی

کدام ماده خوراکی بیشترین آمار بروز آلرژی را دارد

 

آلرژی

 

✳️ حساسيت يا آلرژي به غذاها، يك بيماري ژنتيك است كه مي‌تواند از شما به فرزندتان منتقل شده باشد. حساسيت غذايي وقتي اتفاق مي‌افتد كه سيستم ايمني بدن، يك ماده خوراكي را با يك ماده مهاجم نظير ميكروب‌ها اشتباه مي‌گيرد و بنابر اين نسبت به آن واكنش نشان مي‌دهد. اين واكنش باعث آزاد شدن مقدار زيادي هيستامين در بدن كودك مي‌شود كه علائم حساسيت را به‌دنبال دارد.✳️

برای بسیاری از افراد دنیا آلرژی و حساسیت در مورد مواد غذایی وجود داشته و در برخی موارد این آلرژی باعث مرگ افراد شده در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع مواد غذایی که باعث بروز آلرژی در بدن می شود آشنا کنیم :

  • فرآورده‌های لبنی:

برای برخی از افراد، محصولات لبنی می‌تواند منجر به حساسیت‌های دستگاه گوارش، علائم تنفسی و برخی واکنش‌های پوستی شود. بسیاری از مردم دچار عدم تحمل لاکتوزهستند به این معنی که بدن آنها فاقد آنزیمی به نام لاکتاز برای هضم قند لاکتوز موجود در محصولات لبنی است. محصولات لبنی همچنین حاوی پروتئینی به نام کازئین نیز هستند که هضم آن سخت است و می‌تواند منجر به واکنش‌هایی مانند آلرژی و التهاب دستگاه گوارش شود. تمام محصولات لبنی نوع کم لاکتوز و بدون لاکتوز نیز دارند که افراد دچار عدم تحمل لاکتوز باید هنگام خرید این محصولات، به برچسب آنها دقت کنند.
تخم مرغ: یکی از شایع‌ترین غذاهای آلرژی زا بخصوص برای کودکان است. پروتئین موجود در تخم مرغ باعث بروز واکنش‌های ناخواسته در برخی افراد می‌شود. معمولا آلبومين سفيده تخم مرغ آلرژي زاست بنابراين مي‌توانيم زرده آن را در صورتي که دچار کلسترول خون بالا نيستيم، مصرف کنيم. افرادي که به تخم مرغ آلرژي دارند ممکن است به مواد غذايي صنعتي نيز که براي تهيه آنها از اين ماده غذايي استفاده مي‌شود نيز آلرژي داشته باشد. بنابراين به آنان توصيه مي‌شود که پيش از مصرف مواد غذايي صنعتي مانند بيسکويت برچسب آنها را مطالعه کنند.

  • بادام زمینی:

حساسیت به بادام زمینی می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد، بنابر این آلرژی به بادام زمینی، دارای علائم واکنشی خفیف یا شدید است. بادام زمینی یکی از شایع‌ترین علل واکنش‌های حساسیتی شدید است .حتی ذرات کوچک از بادام زمینی می‌تواند به اندازه کافی واکنش‌های آلرژیک ایجاد کند. کودکان بیشترین احتمال رنج از حساسیت به بادام زمینی دارند. اگر آلرژی غذایی در خانواده باشد خطر ابتلا به حساسیت بالا است. به طور معمول، یک واکنش حساسیتی به بادام زمینی در مدت چند دقیقه از تماس آشکار می‌شود . برخی علائم می‌تواند بسیار ظریف باشد بنابر این یادگیری این علائم برای تشخیص مهم است. نشانه‌های خفیف می‌تواند شامل: خارش پوست، خارش یا سوزش در اطراف دهان یا گلو، تهوع، آبریزش و یا بینی متراکم، کهیر و … باشد. هر محصول به طور واضح دارای بادام زمینی برای کسانی که حساسیت به بادام زمینی مناسب نیست و نباید مصرف کنند. با این حال، بادام زمینی و یا ذرات بادام زمینی در بعضی از منابع غذایی پنهان شده است. اگر شما از یک حساسیت به بادام زمینی رنج می‌بريد، باید از غذای مصرفی مطمئن شوید و برچسب مواد غذایی دارای بادام زمینی نباشد.

  • محصولات گلوتن:

گلوتن پروتئین موجود در جو، گندم و چاودار است و باید از مصرف آن در کسانی که از بیماری سلیاک رنج می‌برند، اجتناب شود. حساسیت به گلوتن می‌تواند علت بروز علائم سندرم روده تحریک پذیر در برخی افراد شود. علاوه بر این، گلوتن با طیف گسترده ای از مشکلات بهداشتی و رفتاری همراه است.

  • ذزت:

تا حدودی غیر معمول است که آلرژی به ذرت هنوز هم می‌تواند شدید باشد. اگر شما به ذرت حساسیت دارید، مصرف تمام اشکال ذرت پخته شده، خام و یا آرد بایدقطع شود. کالج آمریکایی آلرژی، آسم و ایمونولوژی اعلام کرده که شناسایی آلرژی به ذرت به دلیل واکنش‌های مشابه در کسانی که به دانه‌ها آلرژی دارند دشوار است.

  • سویا:

در لیست آلرژن‌های قوی برای کودکان است. مانند ذرت، سویا نیز در بسیاری از محصولات غذایی یافت می‌شود بنابراین هنگام خرید محصولات باید به برچسب آنها به دقت توجه کرد.

  • گوشت قرمز:

آلرژی به گوشت مانند گوشت گاو، نادر است و شناسایی می‌تواند دشوار باشد. این حساسیت‌ها معمولا به نوعی قند در گوشت به نام آلفا گالاکتوز نسبت داده می‌شود. اگر شما به یک نوعی از گوشت حساسیت دارید ممکن است به دیگر گوشت‌ها نیز حساسیت داشته باشید. با توجه به تحقیقات علائم حساسیت به گوشت ممکن است سه تا شش ساعت پس از خوردن غذا رخ ندهد. گرمایش و پخت و پز گوشت ممکن است خطر واکنش را کاهش دهد.

  • میوه‌های خشک:

عامل ایجاد آلرژی به میوه‌های خشک سولفیت مانند (دی اکسید گوگرد) است که برای نگهداری یک گروهی از غذاها استفاده می‌شود. در اتحادیه اروپا، تولید کنندگان ملزم به برچسب بر روی مواد غذایی بسته بندی شده دارای سولفیت هستند. اگر شما آلرژی یا حساسیت به سولفیت دارید ممکن است هنگام مصرف سرکه، میوه‌ها و سبزیجات خشک و همچنین میوه‌ها و سبزیجات کنسرو شده، یخ زده، انواع ادویه و فلفل نیز دچار حساسیت شوید.

در بیشتر موارد، موادغذایی باعث تسکین این آلرژی‌ها می‌شود به‌طوری که با التهاب‌ها مقابله کرده یا اینکه باعث تسکین سیستم ایمنی بدن می‌شوند. در ادامه با چند ماده ‌غذایی ضدآلرژی آشنا می‌شوید.

پیشنهاد ما : علت عرق کردن زیاد بدن در خواب

 

ماست

 

آلرژی

 

باکتری‌های زنده موجود در محصولات تخمیر شده مانند ماست و کفیر به افزایش سلامت فلور روده کمک می‌کند که این مساله به افزایش مقاومت سلول‌های ایمنی بدن منجر می‌شود. این موادغذایی به بدن کمک می‌کنند تا گلبول‌های سفید و آنتی‌کورها و همچنین فاکتور رشد بیشتری تولید کنند. این ترکیبات نیز تاثیر مثبتی روی کاهش عکس‌العمل‌های بدن به ترکیبات آلرژی‌زا دارند.

نتایج پژوهش‌های محققان ایتالیایی نشان می‌دهند تولید هیستامین در بدن افرادی که به‌مدت ۴ ماه روزانه دو فنجان (۵۰۰ میلی‌لیتر) ماست مصرف کرده‌اند به میزان دو برابر کمتر از افرادی است که روزانه شیر کم‌چرب خورده‌اند. علاوه بر این علائم آلرژیک آنها نیز به مراتب کمتر بوده است. همچنین محققان معتقدند کودکانی که مادرانشان در دوره‌بارداری به‌طور مرتب ماست و دیگر محصولات غذایی سرشار از پروبیوتیک‌ها مصرف کرده‌اند کمتر در بزرگسالی به مشکل آلرژی مبتلا می‌شوند.

سبزیجات برگ سبز

 

آلرژی

 

نتایج پژوهشی که در آلمان و روی نزدیک به ۱۷۰۰ بزرگسال غیر مبتلا و مبتلا به تب‌یونجه انجام‌شده نشان می‌دهد تاثیر این بیماری در افرادی که موادغذایی سرشار از ویتامین‌E (۱۰ تا ۱۳ میلی‌گرم در روز) مصرف می‌کنند به میزان ۳۰‌درصد کمتر از افرادی است که از این موادغذایی مصرف نمی‌کنند.

توصیه می‌کنیم تا جایی که می‌توانید مصرف سبزیجات برگ سبز، غلات کامل، میوه‌های صدفی (بادام و غیره) و همچنین آووکادو را بیشتر کنید. ۳۰ گرم بادام حدود ۷ میلی‌گرم ویتامین E به بدن می‌رساند.

 

ماهی آزاد

آلرژی

 

 

ماهی‌های چرب مانند ماهی‌آزاد و ماکرو جزو اولین مواد غذایی مقابله‌کننده با آلرژی هستند. به‌خاطر اینکه حاوی میزان قابل‌ملاحظه‌ای اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که التهاب‌های عامل علائم آلرژی را کاهش می‌دهند.

نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهند کودکانی که از همان سنین پایین ماهی می‌خورند کمتر از بچه‌های دیگر در بزرگسالی به آلرژی دچار می‌شوند. مصرف ماهی به حفظ تعادل امگا ۳ و امگا۶ بدن کمک می‌کند و همین تعادل تاثیر مثبتی روی عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد که در نتیجه به تسکین علائم آلرژی منجر می‌شود.

نتایج پژوهش‌های محققان استرالیایی که روی ۵۰۰ کودک ۸‌ساله انجام شده است نشان می‌دهد کودکانی که در هفته حداقل یک مرتبه ماهی می‌خورند ۸۰‌درصد کمتر در معرض آلرژی به گرده گل‌ها و تب‌یونجه قرار می‌گیرند. توصیه می‌کنیم هفته‌ای یک یا دو مرتبه ماهی آزاد، تن یا ماکرو میل کنید.

 

سیر

آلرژی

 

سیر یک درمان طبیعی جهانی است. این ماده‌غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست و به‌نظر می‌رسد که برای حفاظت از سیستم‌ایمنی بدن در برابر تب‌یونجه بسیار موثر عمل می‌کند.

محققان معتقدند که میزان بالای آنتی‌اکسیدان‌های مصرفی باعث کاهش علائم حساسیتی می‌شود. توصیه می‌کنیم به غذاهایتان سیر تازه بزنید. می‌توانید یک حبه سیر را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید و در طول روز مانند قرص میل کنید.

 

پیاز

آلرژی

 

پیاز سرشار از آنتی‌اکسیدان «کرستین» است که به تسکین التهاب و پیشگیری از ترشح هیستامین کمک می‌کند. علاوه بر این، کرستین باعث افزایش جذب ویتامین C در بدن می‌شود. باید بدانید که ویتامین C نیز جزو آنتی‌اکسیدان‌های تقویت‌کننده سیستم‌ایمنی بدن محسوب می‌شود. این آنتی‌اکسیدان همچنین می‌تواند در غشای سلولی تثبیت‌شده و به این ترتیب از حساسیت آنها به آلرژن‌ها بکاهد.

برای آلرژی غذایی چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر علائم آلرژی غذایی را اندکی پس از خوردن داشته باشید، به یک پزشک یا متخصص آلرژی مراجعه کنید. در صورت امکان، زمانی که واکنش آلرژیک رخ می دهد، به پزشک خود مراجعه کنید. این به پزشک شما کمک می کند.

در صورتی که علایم و نشانه های آنافیلاکسی بروز کند، درمان اورژانسی را دنبال کنید، مواردی مانند:

  • گرفتگی مجاری هوایی که نفس کشیدن را دشوار می کند
  •  شوک با افت شدید فشار خون
  •  ضربان قلب سریع
  • سرگیجه یا گیجی
  • نگرانی هایی در مورد چیزی که در شرف وقوع است
  • خارش و سوزش مداوم در گلو
  • حالت تهوع
  • مشکلات تنفسی که به تدریج بدتر می شوند
  • خارش پوست و جوش هایی که ممکن است به سرعت در سراسر بدن گسترش یابد
  • عطسه پی درپی
  • آبریزش بینی و چشمان اشک آلود
  • تاکیکاردی (ضربان قلب شتاب دار)
  • تورم سریع گلو, لب ها, صورت و دهان
  • استفراغ

پیشنهاد ما : علت لکه های قهوه ای روی پوست بدن 

عوامل خطر آلرژی غذایی:

سابقه خانوادگی

شما در معرض خطر ابتلا به آلرژی های غذایی قرار دارید اگر که آسم، اگزما، کندوهای یا آلرژی های غذایی مثل تب یونجه در خانواده تان رایج باشد.

اگر در حال حاضر نسبت به یک غذا حساسیت دارید، ممکن است در خطر افزایش حساسیت نسبت به موارد دیگر باشید، به طور مشابه، اگر شما انواع دیگری از واکنش های آلرژیک را داشته باشید، مانند تب یونجه یا اگزما، خطر داشتن یک آلرژی غذایی برای شما بیشتر است.

سن

آلرژی های غذایی در کودکان، به ویژه در کودکان نوپا و نوزادان رایج هستند، وقتی بزرگ تر می شوید سیستم گوارشی شما بالغ می شود و بدن تان به احتمال کمتری مواد غذایی را جذب می کند که آلرژی را تحریک می کند، کودکان، آسیب پذیرترین گروه سنی هستند که قربانی آلرژی های غذایی می شوند، زیرا سیستم گوارشی آن ها هنوز در شرف رشد است.

با بلوغ سیستم گوارشی و بدن احتمال کمتری دارد که موادی را جذب کند که موجب آلرژی شود و شما را کم تر مستعد آلرژی می کند، اگرچه آلرژی های غذایی خاصی در کودکان به طور معمول به شیر، سویا، گندم و تخم مرغ در طول زمان حیاتمی مانند، آلرژی های شدید و آلرژی به آجیل و صدف، با این حال به احتمال زیاد به مدت یک عمر باقی می مانند، خوشبختانه، کودکان به طور معمول از آلرژی شیر، سویا، گندم و تخم مرغ را رها می کنند، آلرژی های شدید و آلرژی به آجیل و صدف احتمالاً مادام العمر هستند.

آسم

آسم و آلرژی غذایی عموماً با هم اتفاق می افتند، زمانی که آن ها وجود دارند، هر دو علائم آلرژی و آسم به احتمال زیاد شدید هستند.

نتیجه گیری :

تقریبا 24 درصد از مردم به دليل آلرژي غذايي ،دچار عوارض پوستي مي‌شوند که به صورت خارش و کهير خود را نشان مي‌دهد. 4 درصد نيز به اختلالات تنفسي مبتلا مي‌شوند که حتي ممکن است منجر به آسم شود. يک درصد از این افراد هم امکان دارد به ساير علايم دچار شوند.
آب و هوا، خلق و خوی، ورزش دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار داده و می تواند منجر به ظهور آلرژی‌های غذایی شود. با این حال با یک آزمایش خون ساده می‌توان حساسیت‌های غذایی را به راحتی تشخیص داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *