آرایشی و بهداشتی, بهداشتی, پوست و مو, سلامت, گیاهان دارویی

درمان التهاب و سوزش پوست صورت

پوست

درمان التهاب و سوزش پوست صورت

 

پوست

 

محافظت از پوست های حساس چگونه است توصیه های متخصصین پوست در این باره چیست برخی موارد تاثیر زیادی در ایجاد حساسیت پوستی دارند بهتر است آن ها را بشناسید.

اکثر افراد در زندگی روزانه خود بیش از حد مشغول اند که بتوانند هر محصول، ماده شیمیایی یا ترکیباتی را که وارد خانه می شود بررسی کنند.بنابراین اگر بدانید که کدامیک از اشیایی که در خانه و اطرافتان قرار دارند محرک های التهاب آور پوستی شایع هستند با دست خودمان به خود ضرر نمی زنیم. بعضی از این عوامل علائمی مانند قرمزی، خارش پوست یا تورم دارند.سایر عوامل موجب سوزش و احساس سوختگی می شوند. برخی از این عوامل براساس حساس بودن فرد تشدید نیز می شوند (درماتیت آلرژیک تماسی). در حالیکه سایر مواد شیمایی هر کسی را تحت تاثیر قرار می دهد (درماتیت التهاب آور تماسی).با تشخیص علل شایع التهاب پوستی می توانید احتیاط و پیشگیری های مناسب را برای محافظت از خود و خانواده در منزل به کار گیرید.

در این مطلب به شما خواهیم گفت که دوازده عامل مهم محرک و التهاب آور پوست کدام ها هستند.

 صابون:

  • شستن بیش از حد دست ها با استفاده از آب و صابون پوست را از چربی های طبیعی اش نیز محروم می کند و ممکن است منجر به زبری شدید شود. در ابتدا ممکن است پوست خشک و ترک خورده به نظر برسد. اما اگر این وضعیت طولانی شود و درمان صورت نگیرد ممکن است پوست شکننده شده و خونریزی کند. آب و صابون ساده در صدر این فهرست قرار دارند. این عوامل به طور ویژه ای در جوامع امروز که از جرم و کثیفی واهمه دارند، مشکل اسز است زیرا مردم احساس می کنند که باید تمیز باشند ولی هیچ تلاشی برای محفاظت از پوستشان نکنند. سایر محرک های مرتبط عبارتند از مایع ظرفشویی، صابون ها و شوینده های بدن.

نرم کننده پارچه:

  • خشک کن ملحفه و نرم کننده های الیاف و لباس ممکن است موجب واکنش های التهابی و خارش آور شوند. اگر از نرم کننده های الیاف مایع فاقد رایحه استفاده کنید بهتر است.

پاک کننده های خانگی:

  • اکثر افراد می دانند که پاک کننده های خانگی برای پوست ساخته نشده اند و مواد شیمیایی موجود در آنها می توانند یک تاثیر التهاب آور بر روی بدن داشته باشند. این محرک ها شامل پاک کننده های چند منظوره، شوینده های ظروف و لباس، پاک کننده های پنجره، جلادهنده مبلمان و مواد ضدعفونی کننده دستشویی است. پوشیدن دستکش محافظ قبل از کار کردن با این مواد همیشه توصیه می شود.

لباس و پوشاک:

  • لباس ها به ویژه الیاف زبر و خشن مانند پشم ممکن است برای افرادی که از یک مشکل پوستی به نام درماتیک آتوپیک (شایع ترین شکل اگزما) است رنج می برند، مشکل ساز باشد. آکادمی درماتولوژی آمریکا برآورد می کند که ۱۰ ۲۰ درصد از کودکان و ۱ ۳ درصد از افراد بزرگسال دچار این بیماری می شوند.
  • اگر شک دارید که الیاف لباس شما موجب خارش، التهاب یا جوش می شوند از الیاف نخی و پلی نخی استفاده کنید.

گیاهان:

  • سماق سمی، بلوط سمی و پیچک سمی سه عامل شایع درماتیت تماسی آلرژیک در ایالات متحده است. تمامی این گیاهان حاوی روغنی به نام اوراشیول هستند که واکنش آلرژیک به صورت یک جوش دارای خارش را تشدید می کند. یک واکنش ملایم ممکن است ۵ تا ۱۲ روز طول بکشد در حالی که یک واکنش شدیدتر ممکن است ۳۰ روز یا بیشتر طول بکشد.
  • اکثر افراد به طور عملی و آگاهانه در معرض سماق، بلوط و پیچک سمی قرار نمی گیرند اما لازم است یاد بگیرند که چطور این مواد را شناسایی کنید تا با آنها تماس نداشته باشید.

لاتکس:

  • برخی افراد بیش از حد به لاتکس (لاستیک طبیعی که در هر چیزی از دستکش گرفته تا کاندوم یافت می شود) حساسیت دارند. اگر به لاتکس حساسیت دارید ممکن است جای بند کفش یا کش بند کمر روی بدنتان بماند. به علاوه افرادی که به لاتکس حساس اند ممکن است در برابر میوه های گرمسیری مانند موز و کیوی نیز واکنش نشان دهند.

گرما:

  • هوای گرم به ویژه در طول ماه های تابستان می تواند مشکلات پوستی مرتبط با تعرق را وخیم تر کند. ممکن است متوجه قرمزی یا رفتگی پوست در نواحی خاص مانند زیربغل خطوط شکم و کشاله ران شوید.

رایحه ها:

  • حساسیت های عطری بسیار شایع هستند. حدود ۵ هزار رایحه وجود دارند که از بسیاری ترکیبات مختلف استفاده می کنند. بنابراین ممکن است خلاص شدن از شر این مواد شیمیایی آزاردهنده کار مشکلی باشد. برخی افراد ممکن است در برابر عطر مشک دچار جوش یا کهیر شوند در حالیکه سایرین در برابر اسانس های وانیلی نیز واکنش نشان می دهند.

کرم های صورت:

  • پوست صورت با منافذ عمیق اش به راحتی قابل نفوذ است. به همین دلیل باید دقت بیشتری در مورد کرم ها و فرآورده های مراقبت از پوست داشته باشید. به ویژه اگر در هنگام استفاده از آنها پوست تان می سوزد یا احساس سوزش دارید. این محصولات ممکن است شامل کرم های ضدچروک، پاک کننده ها و لایه بردارهای پوستی می شوند.
  • برچسب محصولات را برای وجود برخی محرک های شایع پوستی مانند اسید اسکوربیک، نگهدارنده های پارابن و اسیدهای هیدروکسی آلفا مانند اسید گلیکوسیک، اسید مالیک و اسید لاکتیک بررسی کنید.

 

پوست

غذاها:

  • غذاهای مختلف بدون تردید می توانند موجب واکنش های پوستی از کهیر گرفته تا جوش شوند. اما حتی کارکردن با برخی مواد غذایی خالص نیز ممکن است موجب التهاب های پوستی شود. اگر اتفاقی دچار بریدگی یا ترک بر روی دستهایتان شدید، دست زدن به غذاهای اسیدی یا ادویه ها می توانند التهاب آور باشد.
  • پدیده ای که کمتر شناخته شده زمانی است که لیموترش بر روی پوست با نور خورشید واکنش دهد و موجب سوختگی های دارای تاول شدید شود.

نیکل:

  • نیکل یک عامل حساسیت زای شایع است. این ماده را می توان در زیورآلات لباس، بند ساعت، زیپ و سایر وسایل روزمره یافت. برخی افراد با آلرژی های شدید، حتی در برابر ویتامین ها و یا لوازمی که برای ترمیم شکستگی پا و دست به کار می رود (پلاتین) نیز واکنش نشان می دهند.
ضدآفتاب:
  • استفاده از مسدودکننده های آفتابی برای محافظت پوست در برابر تشعشعات مضر UVA و UVB توصیه می شود، اما برخی مواد شیمیایی موجود در ضدآفتاب ها می توانند موجب جوش یا واکنش آلرژیک شوند.
  • شایعترین واکنش های آلرژیک در ضدآفتاب هایی رخ می دهند که حاوی مواد شیمیایی مبتنی بر PABA هستند؛ بنابراین اگر دچار آلرژی هستید ممکن است بخواهید از یک جایگزین فاقد PABA استفاده کنید.

 

پوست

 

راه هایی برای درمان قرمزی پوست صورت با مواد طبیعی :

قرمزی پوست صورت می تواند علت های گوناگونی داشته باشد اما راههای زیادی وجود دارد که می تواند این علائم را در صورت تان تسکین بدهد. چه صورت شما رنگ قرمزی دارد یا حتی بدتر از آن, لکه های قرمز رنگ قرمز دارد صورت شما نشانه پوست ناسالم است و همچنین می تواند شما را ناراحت و ناامید کند.خوشبختانه درمان های خانگی ساده و موثر زیادی وجود دارند که می توانند به سرخ شدن صورت کمک کنند.

🟠 کمپرس سرد برای درمان قرمزی پوست صورت:

  • چند مکعب یخ را با حوله نازک بپوشانید. به آرامی کمپرس را روی صورت خود برای یک دقیقه بمالید. چند دقیقه استراحت کنید و دوباره تکرار کنید. این کار را در موارد لازم انجام دهید.
  • احتیاط:یخ را مستقیماً روی پوست اعمال نکنید، زیرا می تواند باعث سرمازدگی و آسیب به سلول های پوست شود.

🟡 درمان قرمزی پوست با آلوئه ورا:

  • برگ آلوئه ورا را باز کنید و ژل را استخراج کنید. ژل را روی پوست خود بمالید.بگذار خشک شود.با آب ولرم بشویید و با حوله نرم پوست خود را خشک کنید.چندین بار در روز تکرار کنید تا قرمزی از بین برود.

🟢 ماسک آرد جو برای درمان قرمزی پوست:

  • آب کافی را به دو قاشق سوپ خوری آرد جو مخلوط کنید تا خمیری درست شود. آن را روی صورت خود بمالید. بگذارید قبل از شستن با آب گرم به مدت 10 دقیقه بماند. این درمان ساده را روزانه انجام دهید تا زمانی که دیگر قرمزی روی صورت شما نباشد.

روش 2:

  • برای آماده کردن این ماسک, شما به:نصف فنجان آب, یک فنجان جو و دو قاشق سوپ خوری شیر کامل نیاز دارید. جو را تا زمانی که آب کاملاً خیس شود, در آب خیس کنید. شیر را با جو مخلوط کنید و خوب ترکیب کنید. مخلوط را روی پوست بمالید و حداقل نیم ساعت بگذارید. آن را با استفاده از آب سرد بشویید.

هر روز به طور کامل درمان را تکرار کنید.

🔵 درمان قرمزی پوست با خیار:

  • خیار را برش دهید. برش های خیار را به مدت حداقل 15 دقیقه در یخجال قرار دهید تا خنک شوند. یک برش خنک روی ناحیه تحت تاثیر قرار دهید. آن را با یک تکه خیار خنک دیگر جایگزین کنید. این کار را برای چند دقیقه در یک زمان انجام دهید. این درمان را چندین بار در روز تکرار کنید.

🟣 چای سبز مفید برای درمان قرمزی پوست:

  • یک فنجان چای سبز درست کنید و برای چند دقیقه آن را در یخچال بگذارید. یک پارچه را در چای سرد خیس کنید. چند دقیقه دستمال را روی صورت خود بگذارید. این روش درمانی را بارها و بارها برای نتایج موثر تکرار کنید.

🟤 درمان قرمزی پوست با عنبر سائل:

  • یک تکه پنبه را در کمی عنبر سائل خیس کنید. آن را برای چند دقیقه در ناحیه تحت تاثیر قرار دهید. این کار را چند روز تکرار کنید

⚫ عسل مانوکا برای درمان قرمزی پوست:

  • آرام، کمی عسل مانوکا روی صورت خود بمالید. به آن اجازه دهید تا برای چند دقیقه بماند و سپس با آب ولرم بشویید. پس از آن، از یک مرطوب کننده سبک اعمال کنید. این کار را هر روز انجام دهید.

🟠 درمان قرمزی پوست با سرکه سیب:

  • به نسبت های مساوی آب و سرکه سیب را مخلوط کنید، یک لایه پنبه ای را در این محلول فرو ببرید و روی پوست آسیب دیده بمالید، چند دقیقه بماند و سپس با آب ولرم بشویید. این کار را هر روز انجام دهید.
  • هم چنین چنانچه در بخش سلامت پوست و موی نمناک گفته ایم برای کمک به التیام پوست خود از داخل, می توانید 2 قاشق سرکه سیب و 1 قاشق چای خوری عسل را در یک فنجان آب مخلوط کنید. مخلوط را دو بار روزانه بنوشید.

🟡 روغن نارگیل عالی برای درمان قرمزی پوست صورت:

  • یک تکه پنبه را در روغن نارگیل اضافه کنید و به آرامی آن را روی قسمت های آسیب دیده پوست خود ماساژ دهید. آن را شب بگذارید و در صبح با آب ولرم بشویید، به مدت چند هفته آن را تکرار کنید.
  • گزینه دیگر اضافه کردن 2-3 قطره روغن درخت چای به 1 قاشق سوپ خوری روغن نارگیل است. مخلوط روغن را روی منطقه متاثر بمالید، تا ده دقیقه صبر کنید, سپس آن را با استفاده از آب ولرم بشویید. می توانید از این روش درمانی استفاده کنید.

🟣 درمان قرمزی پوست صورت با آسپرین:

  • 1-2 عدد قرص آسپرین را به پودر تبدیل کنید. آب کافی را به پودر مخلوط کنید تا خمیری تشکیل شود آنرا با استفاده از گوش پاک کن روی مناظق مورد نظر بمالید. اجازه دهید تا 10 دقیقه بماند, سپس آن را با استفاده از آب ولرم بشویید. از این درمان 2 بار در روز استفاده کنید.

درمان قرمزی پوست با روش های جدید

✔️ چای بابونه برای درمان قرمزی پوست:

  • این دستور العمل چای بابونه را برای رهایی از قرمزی اطراف بینی امتحان کنید:
  • برای تهیه این درمان باید:چای بابونه و دو فنجان آب داشته باشید. در یک کتری آب را بجوشانید، ظرف را از حرارت بردارید و به یک کاسه بریزید. کیسه های چای را در آب خیس کنید.
  •  بگذارید برای چند دقیقه بماند. کیسه های چای را بردارید. چای را در یخچال بگذارید. برای چند دقیقه که سرد شد یک حوله کوچک صورت در چای فرو کنید. مایع اضافی را بیرون بریزید. آن را برای چند دقیقه روی صورت خود بمالید. این درمان را چهار بار در روز دنبال کنید تا وضعیت بهبود یابد.

✔️ درمان قرمزی پوست با پک صورت شیرین بیان:

  • شما به اینها نیاز دارید:1 قاشق سوپ خوری پودر شیرین بیان, 1 قاشق چای خوری عسل و قاشق چای خوری ژل آلوئه ورا. تمام مواد تشکیل دهنده را در یک کاسه بریزید. دقت کنید که آن ها را خوب مخلوط کنید. یک لایه نازک بر روی صورت خود بمالید. قبل از شستن آن با آب گرم, چند دقیقه صبر کنید. فراموش نکنید که با یک حوله تمیز خشک کنید.
  • این روند را دو بار در روز به مدت هشت هفته دنبال کنید. شما می توانید ژل آلوئه ورا را از برگ آلوئه ورا بردارید و یا آن را از فروشگاه های مواد غذایی طبیعی بخرید.

✔️ چای بابونه گاوی برای درمان قرمزی پوست:

  • چگونه می توان از کمپرس چای بابونه گاوی برای قرمزی روی صورت استفاده کرد:
  • برای آماده سازی کمپرس این چای, شما به دو فنجان آب و 1 قاشق چای خوری بابونه گاوی خشک شده نیاز دارید. آب را بجوشانید و پس از جوشیدن از روی حرارت بردارید. بابونه گاوی را در فنجان بریزید و آب داغ بریزید. بگذارید برای چند دقیقه بماند. مخلوط راصاف کنید. بگذارید در یخچال سرد شود.
  • یک حوله خیس کنید و چای را روی صورت خود بمالید. بگذارید قبل از شستن با آب خنک بنشیند. روش تکرار را روزی یک بار تکرار کنید.

روغن های گیاهی برای قرمزی صورت:

پوست

روغن کتان:

  • یک قاشق چای خوری روغن کتان را سه بار در روز برای 2 ماه مصرف کنید. روغن های گیاهی دارای خواص ضد التهابی هستند تا التهاب پوستی مانند قرمزی صورت را کاهش دهند.
  • روغن های اسطوخودوس, آویشن, شمعدانی, رز و درخت چای بسیار مفید هستند.

روغن اسطوخودوس:

  • چگونه می توان از روغن اسطوخودوس برای قرمزی چشم ها استفاده کرد:
  • سه قطره روغن اسطوخودوس و 1 قاشق چای خوری روغن بادام را با هم ترکیب کنید. یک گلوله پنبه را در مخلوط روغن فرو کنید. روی صورت خود بمالید. دو بار روزانه به مدت دو بار تکرار کنید.

روغن درخت چای:

  • 5 قطره روغن درخت چای و دو قاشق چای خوری عسل را مخلوط کنید. حالا محلول را روی پوست و صورت خود ماساژ دهید. یک دقیقه صبر کنید. حالا پوست یا صورت خود را با آب تمیز بشویید. این فرآیند را هر روز یک بار تکرار کنید تا قرمزی صورت برطرف شود.

روغن نارگیل:

  • برای این درمان به یک قاشق چای خوری روغن نارگیل نیاز دارید. صورت خود را با تمیز کننده های ملایم بشویید. با حوله تمیز خشک کنید. با استفاده از یک لایه پنبه, لایه نازکی از روغن نارگیل را به کار ببرید. نیم ساعت صبر کنید و آن را پاک کنید.دو بار در روز برای کاهش قرمزی تکرار کنید.

خواص زنجبیل برای درمان قرمزی پوست:

  • برای این درمان, شما به یک قاشق سوپ خوری خمیر زنجبیل, 100 میلی لیتر آب و توپ پنبه نیاز دارید. خمیر زنجبیل تازه را با کمی آب رقیق کنید. یک توپ پنبه را در محلول قرو ببرید و خیس کنید. آن را روی صورت برافروخته بمالید. آن را برای چند دقیقه نگه دارید و بشویید.
  • علاوه بر این, زنجبیل را به رژیم غذایی خود برای اثرات ضد التهابی خود بر ضد قرمزی صورت اضافه کنید.

درمان قرمزی پوست با زرد چوبه:

  • برای این درمان, باید 2 قاشق چای خوری پودر زردچوبه, یک قاشق سوپ خوری ماست و یک لیوان شیر گرم تهیه کنید. یک قاشق چای خوری از پودر زردچوبه و ماست را مخلوط کنید. صورت خود را با آب گرم بشویید. لایه نازکی از مخلوط را روی صورت خود پخش کنید. بگذارید ده دقیقه بماند. با آب سرد بشویید.
  • پودر زرد چوبه را در یک لیوان شیر مخلوط کنید، و سپس این محلول را بخورید. این دو روش را روزی یکبار تا پایان درمان تکرار کنید.

چه زمانی برای درمان قرمزی پوست باید به پزشک مراجعه کرد؟

  • قرمزی صورت معمولاً بی ضرر است. اما اگر علائم زیر را می بینید، باید به پزشک مراجعه کنید:
  • این اتفاق به طور مکرر تکرار می شود و درمان های خانگی روی آن کار نمی کنند.
  • قرمزی به خاطر گرما، ورزش و یا واکنش احساسی نیست.
  • علائم دیگری مثل تپش قلب و اسهال دارید.
  • شما رگ خونی قابل مشاهده کوچکی روی صورت دارید

نکاتی سریع و عالی برای پیشگیری و درمان قرمزی پوست صورت:

1/ محرک هایی را که می توانند باعث بدتر شدن شرایط پوست شوند شناسایی کنید و سعی کنید از آن ها دوری کنید.

2/ از استفاده از صابون های زمخت و مواد شیمیایی بر روی صورت خود اجتناب کنید که می تواند باعث عصبانیت و قرمزی پوست شود.

3/ هنگام خرید یک محصول جدید مراقبت از پوست، همیشه مواد اولیه را چک کنید تا از خارش پوست جلوگیری کنید.

4/  بعد از شستن صورت، همیشه از کرم یا لوسیون صورت مرطوب کننده برای به دام انداختن رطوب و جلوگیری از خشکی پوست استفاده کنید.

5/ همیشه قبل از رفتن به رختخواب، آرایش خود را پاک کنید تا از انباشته شدن کثیفی و باکتری ها جلوگیری کنید که بتواند منافذ را مسدود کند.

6/ پوست خود را بیش از حد مالش ندهید و یا لمس نکنید.

7/ هر وقت که شما نیاز به بیرون رفتن در نور خورشید دارید، یک کلاه لبه پهن بر سر بگذارید، صورت خود را در سایه نگه دارید و فراموش نکنید که از ضد آفتاب استفاده کنید.

8/ برای کاهش استرس در زندگی روزمره خود ارام باشید تا قرمزی پوست را به حداقل برسانید و یا از آن جلوگیری کنید.

9/ آب فراوان بنوشید تا از کمبود آب جلوگیری شود چون ممکن است باعث ایجاد خشکی اضافی شود و منجر به قرمزی پوست شود.

10/ اگر قرمزی صورت شما همراه با ورم، به خصوص لب ها و یا زبان است، یا به سختی نفس بکشید، سریعاً با پزشک مشورت کنید.

11/ صورت خود را در صبح با یک تمیز کننده نرم و ملایم بشویید که حاوی صابون و یا ترکیبات دیگری نیست که پوست شما را خشک خواهند کرد. از آب ولرم برای مرطوب کردن صورت خود استفاده کنید، محصول را روی پوست خود بمالید و سپس آن را بشویید.

12/ شیر به آرام کردن پوست کمک می کند و با اسید لاکتیک اش، برای حذف سلول های مرده پوستی مرتبط با التهاب عمل می کند. اجازه دهید تا حدود 15 دقیقه ماسک جو با شیر خشک شود و با آب گرم بشویید. این ماسک یک هفته برای کسانی که قرمزی را تجربه می کنند، ایمن است.

13/ یک ماسک حاوی 1 / 4 فنجان عصاره آلوئه ورا و 1 / 4 فنجان خیار درست کنید و در یک مخلوط کن آن را بخورید و روزانه آن را به صورت خود اعمال کنید. خیار و آلوئه ورا هر دو دارای آرامش بخشی، تسکین دهنده، قرمزی و کاهش خواص هستند.

14/ اگر بیش از حد گرم و برافروخته هستید، یخ را تا چند دقیقه در دهان خود نگه دارید تا متوجه شوید که قرمزی محو می شود. همچنین می توانید بیش از حد گرم کردن یک کیسه را با آب سرد مرطوب کنید و برای چند دقیقه آن را روی صورت خود قرار دهید.

15/ تغییرات در سبک زندگی اغلب اگر لازم باشد ضروری هستند. بهترین راه برای کاهش قرمزی صورت، اجتناب از هر چیزی است که باعث ایجاد حساسیت و قرمزی در پوست می شود است. این می تواند شامل باد یا دماهای شدید، الکل، نوشیدنی های گرم و حتی خورشید باشد.

 

پیشنهاد ما :بهترین روغن برای جوانی پوست صورت

 

نتیجه گیری:

قرمزی پوست صورت می تواند علت های گوناگونی داشته باشد اما راههای زیادی وجود دارد که می تواند این علائم را در صورت تان تسکین بدهد. چه صورت شما رنگ قرمزی دارد یا حتی بدتر از آن, لکه های قرمز رنگ قرمز دارد صورت شما نشانه پوست ناسالم است و همچنین می تواند شما را ناراحت و ناامید کند.خوشبختانه درمان های خانگی ساده و موثر زیادی وجود دارند که می توانند به سرخ شدن صورت کمک کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *